lauantai 2. lokakuuta 2010

It's raining policemen

Nyt kun kerrankin satuin katsomaan jotain meneillä olevan kauden animea, voisin avautua siitä. Normaalisti en jaksa katsoa mitään sarjoja julkaisutahdissa, edes lempisarjojeni uusia kausia, vaan odotan, että sarja on loppunut ja katson sen muutamassa päivässä. Tällä kertaa oli ihan pakko katsastaa eräs sarja, nimittäin Panty & Stocking (Garterbeltin kera). Syynä tähän oli sen aiheuttaman keskustelun määrä ja siitä näkemäni kuvankaappaukset. Lopullinen inspiraatio katsomiseen tuli siitä, että kyseessä on Gainaxin tekele. Vaikka en voi vielä itseäni Gainaxin faniksi lukea, koska heidän sarjojaan ei ole tullut katsottua kuin pari, niin silti se on sellainen studio, mikä pistää liikkeelle.


Ensimmäinen reaktio oli, että tämähän näyttää ihan Tehotytöiltä. Muutenkin oli todella amerikkamainen fiilis. Ääniefektitekstit (erittäin tyylikkäät sellaiset) oli englanniksi. Juoni ja vessahuumorikin olivat kuin suoraan vanhoista kunnon cartooneista.

Oma mielipiteeni on aika ristiriitainen. Toisaalta tyyli on omaperäinen ja ihan hauska, mutta toisaalta vähän liian muovinen. Monet ovat sanoneet, että sarja oli todella hauska ja että nauroi monta kertaa, mutta itse en edes hymyillyt kuin parille kohdalle. Ehkä se huumori oli sitten vähän liiankin älyvapaata tai en muuten vaan tajunnut sitä? Toimintakohtaukset olivat erittäin tyylikkäitä. Poliisiautokohtaukset toki vähän ampuivat yli. Musiikkeihin en hirveästi kiinnittänyt huomiota, mutta ihan kuunneltavaa oli kuitenkin.

Lempikohtaukseni oli ehkä muuntautumiskohtaus: ei se porno vaan se anime. Edelleenkin tykkään enemmän animetyylisestä animaatiosta, jos niin voi asian ilmaista.

Jos asiaa ajatellaan länsimaisen animaation harrastajien (olettaen että sellaisia on olemassa) kannalta, niin Panty & Stockingin ei välttämättä voi automaattisesti olettaa heihinkään uppoavan. Teemat olivat animemaiset samoin kuin hahmotkin. Välistä myös tyyli oli länsimaisen ja japanilaisen yhdistelmää, joten se saattaa vieläkin olla liian anime joillekin.

Loppujen lopuksi Panty & Stockingia voi kuvailla lauseella: Tehotytöt, jossa Poppana on koira (tai mikä olio onkaan) ja Pipa panee joka toista vastaantulevaa miestä. Erilainen on erittäin hyvä sana kuvaamaan sarjaa muihin animeihin verrattuna. Tästä puhutaan varmasti vielä pitkään.

Saa nähdä mihin tämä lähtee kehittymään, oma veikkaus on että vielä likaisempaan ja älyvapaampaan suuntaan. Gainaxista ei muutenkaan ikinä tiedä, mitä ne keksii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti