keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Tsuritama, valitsen sinut!

Jeps, päätin kuitenkin jaksoblogata Tsuritamaa, koska se on ehkä eniten itseni näköinen sarja tältä kaudelta. Sakamichi no Apollon on se paras (tähän mennessä), mutta jotenkin en löydä siitä paljonkaan sanottavaa. Anteeksi, että tämä tulee hieman myöhässä, piti nimittäin tsekata samalla myös Hyouka, ennen kuin teen valintani. Siitä tulee juttua varmaankin tänä viikonloppuna tai ensi viikon alussa, kunhan olen saanut katsastettua myös AKB0048:n.

Kerrataan vielä hieman ykkösjaksoa, koska en siitä kovin tarkkaan kirjoittanut viime merkinnässä. Juonihan meni niin, että päähenkilöpoika Yuki Sanada muuttaa Enoshiman saarelle, ja samana päivänä myös ”avaruusolio” Haru tulee saarelle. Yllättäen Haru ilmestyy samalle luokalle Yukin kanssa, ja muuttaa vieläpä samaan taloon Yukin isoäidin suostumuksesta. Haru nappaa mukaansa vielä Natsukin, ja pakottaa tämän opettamaan poikia kalastamaan.

Yukilla on jonkinasteinen paniikkihäiriö, jonka kaikki käsittävät raivokohtauksiksi.

Kakkosjaksossa kalastuksen opettelua jatkettiin, ja tällä kertaa myös Harun pikkusisko Coco, joka aluksi oli ollut kala, ilmestyy mukaan kuvioihin. Sekä Harulla että Cocolla on vesipyssyt, joilla he pystyvät pakottamaan ihmiset tekemään mitä tahansa. Haru on alusta alkaen käyttänyt pyssyään Yukiin, ja toisessa jaksossa Coco uhkaileekin Yukia jatkuvasti sillä. Yuki ei millään haluaisi opetella kalastamaan, mutta tietää, että joutuu niin tekemään joka tapauksessa.


Hahmot vaikuttavat loistavilta. Haru nyt on Haru, hahmo, joka varmasti ärsyttää suurinta osaa. Itse pidän hänen pirteydestään, tosin toisen jakson aikana Yukin hokeminen muistutti minua Mirai Nikkin Yunosta, vaikken ole edes Mirai Nikkiä katsonut (nähnyt vain tämän videon ja kuullut juttuja). Yukista en niinkään pidä, vaikkei sentään ole ihan perinteinen päähenkilöpoika. Hänen ahdistusnaamansa saavat minutkin ahdistumaan. Tosin siinä on ihan hauska ominaisuus, jota ei niin kovasti alleviivata: kännykän käyttö. Yuki tarkistaa kalastukseen liittyviä sanoja netistä ja ottaa kamerallaan kuvan tekemästään kalastussolmusta. Kännykkä on selkeästi Yukin jatke, ja kovin montaa sellaista hahmoa ei ihan äkkiä tule mieleen, jotka tekisivät samaa, vaikka se tavallisilla ihmisillä on aika yleistä.


Yukin mummo vaikuttaa juuri sellaiselta, millaisia mummot usein ovat. Leppoisa ihminen, jolta on jo se aikuisuuden kyynisyys kadonnut. Kun Haru sanoo olevansa avaruusolento ja muuttavansa Sanadan taloon asumaan, mummo hymyilee ja pyytää Harun sisään. Nuorekkaan näköinenhän mummo on, ja luulin häntä aluksi Yukin äidiksi. 


Harun sisko Cocolla on aivan ihana hahmodesign. Jostain syystä tykkään sentyylisistä hiuksista. Luonne ei tosin vaikuta yhtä ihanalta, vaan hieman pompottelevalta. Natsukin hahmoon ei vielä olla kovinkaan syvälle päästy. Aika kylmä tyyppi, joka onkin aivan erilainen siskolleen. Hauskinta on seurata Yukin ja Natsukin välejä sekä Natsukin ajatuksia. Neljäs päähenkilö, ankkaa kantava Akira vaikuttaa myös ihan hauskalta, ja saa nähdä mitä tapahtuu, kun hän pääsee viimein oikein kunnolla estradille ensi jaksossa. Ainakin sitä kakkosjakson loppu vähän enteili. 

TÄMÄ KOHTAUS...!
Juonesta sen verran, että maailmaahan tässä taas mennään pelastamaan. Tällä kertaa ilmeisesti kalastamalla. Sinällään ei mitenkään kovin originaalia (paitsi se kalastus), mutta hahmot ainakin ovat omaperäisiä, samoin kuin toteutus. Visuaaleista en aio sanoa sen enempää, samalla värikkäällä tyylillä mennään. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Olenko ainut, jolle tuli mamelukkikala tästä mieleen?

1 kommentti:

  1. Oon kattonu vast ekan jakson, joten en vielä lukenu spoilereita :D Mutta nyt en voi kattoa mitään kalastusta ilman mamelukkikalaa tulematta mieleen! xD

    VastaaPoista