tiistai 1. toukokuuta 2012

Enoshima Bowl

Tsuritaman kolmosjakso oli taattua Tsuritamaa. Taas uusi kalastusjuttu opittavana, taas muutamia mummon viisauksia, ja juonikin eteni hiukan. Yleisesti ottaen jaksossa ei kuitenkaan ihan kauhean paljon ehtinyt tapahtua ainakaan mitään merkittävää, lähinnä keskityttiin Yukin hahmokehitykseen (ja angstaukseen). Nostan nyt kuitenkin muutamia kohtauksia esille.


Merkittävin tapahtuma taitaa olla pahisryhmän esitteleminen kunnolla. Tai no, kunnolla ja kunnolla, mutta ainakin pääjehu näytettiin. 

Ja millainen valtaistuinsali hänellä onkaan!
Järjestö vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, jollakin tapaa ankkoihin liittyvältä firmalta, joka tarkkailee avaruusolioita. 

Pahisten päämaja Enoshimassa...


Ja Jossain Muualla.
Pomo mainitsee, kuinka joku avaruusolio oli tullut Nagoyaan vain pelatakseen pachinkoa, ja epäilee Harun olevan samanlainen. Niinhän asiat eivät sentään ole. 

Pahisten salainen ankkatervehdys. Huomatkaa kädessä oleva firman logolla varustettu kortti, jossa on kirjain D (Duck).
Akira on siitä mielenkiintoinen hahmo, että promokuvissa ja openingissa hänet esitellään kaverikolmikon neljäntenä jäsenenä ja muutenkin samoissa tunnelmissa kolmen muun kanssa, mutta nähtyjen jaksojen perusteella Akira on nimenomaan pahis tai vastavoima. 

Toisaalta tässä kuvassa on aistittavissa hieman erilaisuutta ihonvärin lisäksi asennon suhteen.
Saa nähdä, vaihtuuko puoli vai miten lopulta käy. Ainakaan Haru tuskin valloittaa Akiraa puolelleen muiden tapaan, kun kerran pelkää koko häiskää.


Jaksossa oli hieman hämärä kylpykohtaus, jossa Haru kylpi Sanadan kylpyammeessa ja puhui siskolleen. Sisko kuvattiin lillumassa myös vedessä, mutta missä, ja miten Haru tämän kanssa kommunikoi? Cocon muuttumista kalasta ihmiseksi ei mitenkään ole selitetty, joten ehkä siitäkin tulevaisuudessa selviää jotain.

Siltä tuo minustakin näyttää...
Aistin pientä foreshadowausta mummon ja Harun keskustelussa. Mummo sanoi kukkien tarvitsevan vettä, ja Haru vastasi "kuten minäkin". Myös kylpykohtauksessa Haru ihasteli, kuinka hyvältä tuntuu olla vedessä. Toki tavalliset ihmiset tarvitsevat vettä juodakseen, mutta kuulostaa siltä, että Haru tarvitsee sitä muullakin tavalla. Tässä saattaisi olla Harun heikkous. Akiran hahmosta taas tulee ensimmäisenä mieleen hiekka ja kuivuus, joka tuo lisää vastakkainasettelua näiden välille.


Vielä yksi mielenkiintoinen aspekti on joka jaksossa nähdyt Yukin elokuvaraidat. Toisaalta kyseessä saattaa olla vain metafora tavalliselle ajattelulle, mutta toisaalta se voi olla Yukin erikoiskyky tai vastaava. Muistaakseni jokaisella kerralla elokuvarulla on tullut juuri ennen jakson ratkaisua ja huippukohtaa, kun Yuki on keksinyt jotain. Ne ovat tainneet myös aina tapahtua Yukin ollessa sängyssä, eli joko nukkuessa tai muuten vain mietiskellessä. Myös mummo on maininnut Harulle asiasta: "kun Yuki on yksin, hän ajattelee".

Jopa Natsuki nauroi lopussa
Jakson loppuhuipennus oli totta kai Yukin onnistuminen kalastustehtävässään. Haasteenahan oli saada heitettyä virveli pieneen söpöön ämpäriin. Ja kuten perus shounenanimeissa, samalla kun heittää, piti huutaa jotain. Yuki päätti matkia Natsukia ja huutaa ”Enoshima bowl!”. Kerta, jolloin Yuki onnistui, oli harvinaisen eeppisesti animoitu.

Ensin Yukin örvelönaama.
Kuvakulma alhaalta edestä, kun onki on vielä takana ottamassa vauhtia...
...Ja sitten takaa sen lentäessä eteenpäin. Plus nuo hienot heijastukset.
Kuvakulma vaihtuu ensin itse syöttiin sivulta...
...ja lopuksi vielä ratsastetaan syötin päällä kohti purkkia.
Osui ja upposi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti