7.5.2012

Kireitä siimoja

Tsuritaman nelosjaksosta tuli viimein se fiilis, mitä olen sarjan alusta lähtien odottanut: tekee mieli kaivaa isän vanha virveli jostakin ja alkaa kalastaa. Kyseisellä virvelillä ei koko sen monivuotisena elinaikana ole saatu yhtään kalaa, vaikka kovasti on joka kesä yritetty. Pari kesää sitten käytiin peräti isän kanssa veneellä asti kalassa (mikä oli aika once in a lifetime-kokemus tällaiselle komeronörtille kuin minä), ja sen retken saalis oli vain katkennut siima. Mikään mamelukkikala sitä ei suinkaan napannut, vaan se taisi takertua lumpeenlehtiin tai muihin vesiheiniin. Nyt olen kuitenkin hyvin optimistinen kesää odotellessa: ehkä Natsukin ohjeilla virveli pyydystäisi ensimmäisen kalansa. (Mato-ongella sen sijaan olen saanut sateisella säällä kymmeniä särkiä, jotka olivat tosin catch-and-release-kamaa.) 


No, se omista kalajutuistani. Tsuritaman nelosjakso oli melko draamaisa. Siinä puitiin sekä Natsukin perheongelmia että Harun ja Yukin riitelyä. Sekä Yuki että Haru kävivät mummon luona sairaalassa vuorollaan, luonnollisesti valittamassa toisistaan ja hakemassa neuvoja. Lopulta heidän suhteensa päätyi  kivalle mallille (Yuki pelasti Harun vedestä vaikka tarvitsikin lopulta itse enemmän pelastusta, kertoo jotain uskollisuudesta), mutta Natsukin perheen tilanne ei näyttänyt kulkevan ainakaan parempaan suuntaan, Harun yrityksestä huolimatta. 

Minunkin kännykkä on joskus tippunut järveen. Ei ollut siitä enää kännykäksi.
Kalastuksen osalta jaksossa edettiin mukavasti, kun Yuki viimein sai ensimmäisen kalansa. Harmi vain Yuki hajotti kännykkänsä, eikä saanut näytettyä kuvaa kalasta Harulle. Haru ei tietenkään uskonut ilman todisteita. Saa nähdä, onko Yuki täysin murheen murtama ensi jaksossa kännykkänsä takia, vai alkaako se vielä toimia. 
 

Jaksossa sentään esiteltiin uusi hahmo, Ayumi, joka on ilmeisesti jonkun kalastuslaivan kippari. Hän lupaili Akiralle auttavansa tätä kalastuksen opettelussa, eli jakaantuu mahdollisesti pahisleiriin tulevaisuudessa. Ayumi vaikuttaa hauskalta hahmolta, esittää kovaa mutta onkin aika höpsö.


Loppujen lopuksi ei ollut mitenkään kauhean mullistava jakso. Kalastuksessa päästiin yksi level ylemmäs, samoin kuin Yukin ja Harun ystävyyssuhteessa. No, sentään Yukin mummo-angstaus on ohi.

Tsuritaman auringonlasku se vasta värikäs olikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti