4.6.2012

Lopun alku


Kuten lupailin, Tsuritama alkaa pikkuhiljaa edetä kohti loppuaan. Kahdeksannessa jaksossa selvisi viimein joitain juttuja, eikä uusia mysteereitä enää tullut. Omat aiemmat veikkaukseni menivät näiden mukaan suurimmaksi osaksi väärin.

Ensinnäkin Enoshima-tanssi. Haru ja hänen siskonsa kertoivat lohikäärmeen olevan sen takana. Toisaalta juttu on vähän kaksiteräinen – on totta, että lohikäärme sai merimiehet tanssimaan laivoissaan, mutta herää kysymys, miksi myös Haru laittoi alkujaksoissa Yukin tanssimaan sitä? Lisäksi Enoshimatanssi on ilmeisesti jonkinlainen perinne, jota tanssitaan pyhäkössä ja muualla. Tuskinpa kuitenkaan lohikäärme heitä siihen pakottaa, vai pakottaako? Toisaalta tuntuu hassulta, että he palvovat jotakin pahaa mitä pelkäävät, mutta ehkä se sitten on Japanissa tapana.

Tätä miestä saisi olla sarjassa enemmänkin.

Akiran ystävystyminen ja puolen vaihto tapahtui myös. En oikeastaan ollut edes odottanut sitä, vaikka olisi ehkä pitänytkin. Ehkä en halunnut uskoa tämän sortuvan siihen disneymuottiin, jossa kaikista pahiksistakin tulee hyviksiä. No, ei sillä, että se pahemmin haittaisi. Onhan ne pahikset vielä olemassa, Akira vain tippui pois. Oli muuten mielenkiintoista, että mielestäni ensimmäistä kertaa sarjan aikana Akiran avustajat saivat jonkinlaista persoonaa sen lyhyen ja pullean punastellessa Sakuran kuvalle.


Mietin erään jakson jälkeen, missä ihmeessä Coco lillui Harun ollessa kylvyssä, ja miten he oikein kommunikoivat. Sekin selvisi tässä jaksossa. Ilmeisesti Coco oli taannoin heidän avaruusaluksessaan, jota on mahdollisesti näytetty aiemminkin, mutta en ole siihen kiinnittänyt huomiota. Se sijaitsee ilmeisesti luolassa. Selvisi myös, että Haru ja Coco pystyvät kommunikoimaan veden välityksellä, kuten myös ystävämme lohikäärme. Vesipyssyt ovatkin olleet yrityksiä kommunikoida ihmisten kanssa, mutta jostain syystä se ei ole onnistunut. Jos maapallon kosteus nousee, lohikäärme voi kommunikoida kaikkien ihmisten kanssa, joka ei ole välttämättä kovin hyvä juttu. Jakson lopussa sääennustus lupasi taifuunia, joka ei kuulosta hyvältä.

Tämänkin paikan värimaailma on aivan ihana.
 Haru puhui lähes koko jakson ajan lähtemisestä. Se tietää sitä, että sarja on tosiaan loppumassa, ja luultavasti myös sitä, että sarjan lopussa Haru tosiaan lähtee takaisin planeetalleen.


Mitä kalastamiseen tulee, tässä jaksossa ainut kehitys sen suhteen oli Harun uusi tuleminen. Ilmeisesti hän lopetti lohikäärmeen pelkäämisen ja haluaa napata sen pelastaakseen ystävänsä.

Niin, ja tämä Natsukin uusi kampaus. Muutti kyllä aika reilusti ulkonäköä.
Draaman puolella merkittävintä oli se, että Yuki viimein puhui vanhemmistaan. Alusta asti olen vähän miettinyt, mitä heille on tapahtunut. Ilmeisesti lähtivät vain lätkimään. Yuki otti kantaa Natsukin perhedraamoihin tyylillä ”sinulla sentään on perhe, älä valita”, jota olen jo vähän odotellut. Natsukin perhedraamat vaikuttavatkin olevan ohitse ainakin tältä erää, vaikka hän ei näytä vieläkään hyväksyvän täysin isänsä naisystävää. Ainakin Sakura ja Natsuki saivat sovittua, vaikka odotin vähän Natsukin pyytelevän anteeksi, Sakura kun oli tällä kertaa se osapuoli, mielestäni ihan syyttä.


No, ensi jaksossa tulee taas varmasti tapahtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti