19.6.2012

Yhteistyön voima

Anteeksi, tulee taas hyvin vähän juttua Tsuritaman kymppijaksosta. Se johtuu siitä, että sarjassa ei enää ole paljon mitään spekuloitavaa, vaan se alkaa saada käärittyä itsensä kasaan. 

Tässä jaksossa sekä toiminta- attä draamapuoli etenivät vauhdilla lopputulosta kohti. Natsukin perhedraamat saatiin viimein selvitettyä: Natsuki sanoi isäänsä pitkästä aikaa isäksi ja pyysi tämän naisystävää pitämään huolta pikkusiskostaan. Harukin ryhdistäytyi viimein Yukin avulla.



Seuraavassa jaksossa lähdetään siis kalastamaan loharia. Muutenhan kaikki tarvikkeet saatiin kasaan ja kalastajakin ilmestyi paikalle, mutta mutkia tuli matkaan Hemingwayn posahdettua ilmaan. Olisihan se nyt ollutkin ihan liian helppoa. No, eiköhän siihenkin ratkaisu keksitä.


Jaksossa parasta oli yhteistyön voima. Vaikka se on aika kliseinen aihe, se silti iskee minuun. Se, että hyvin erilaiset ihmiset puhaltavat yhteen hiileen yhteisen päämäärän puolesta.

Ja huijaavat pahiksia.
Koska jaksosta ei tämän enempää sanottavaa ole, voisin vielä pohtia Tsuritaman noitaminAmaisuutta. Hoothoot piti noitaminA-ohjelmapaikasta luennon Desuconissa. En sitä päässyt valitettavasti seuraamaan (katson varmasti videolta myöhemmin), mutta onneksi Hootti kirjoittaa aiheesta myös blogissaan. NoitaminA on siis Fuji TV:n ohjelmapaikka, jonka tarkoituksena on alun perin tarjoilla vähän erikoisempaa animea aikuiseen makuun, eli välillä muutakin kuin lastenohjelmia ja otakusarjoja.

Iloinen Natsuki on iloinen.
Aluksi näin varmasti olikin, mutta lähiaikoina noitaminA tuntuu lipsuneen tavoitteestaan. Tsuritama on ehkä yksi näistä lipsahduksista. Vaikka se onkin aika erikoinen, varsinkin ensimmäistä jaksoa katsoessa oli vahvat wtf-fiilikset, se ei kuitenkaan teemoiltaan ole tavallista shounensarjaa mullistavampi. Maailmaa pelastetaan, ihmisiä autetaan, perhesotkuja selvitellään. Ehkä suurin ero tavalliseen shouneniin on kalastus. Visuaalinen ilme on toki myös virkistävä. Kauden noitaminA-sarjoista tehtävänsä hoitaa huomattavasti paremmin Sakamichi no Apollon. Siitä huolimatta Tsuritama on ollut ihan virkistävä uutuus, ja se vahvistaa positiivista mielipidettäni originaalianimeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti