31.7.2012

Arcana Famiglia 5


Arcana Famiglian vitosjakso oli laadultaan aika lailla edellisten tasolla. Animaatiota saattoi olla hieman edellistä jaksoa enemmän, ja olihan siellä yksi pieni taistelukohtauskin. Mutta oli siellä aika paljon sitä huonompaakin laatua.


Sisältö sen sijaan vaikuttaa tällä hetkellä ihan hyvältä. Edelleen kyllä harmittaa, ettei olla päästy siihen toimintaan asti. Kohta on mennyt puolet jaksoista, eikä tätä lopputaistelua varten ole edes harjoiteltu. Onneksi jaksojen sisältö on sentään muutakin, kuin kissan pelastamista. Tässä jaksossa syvennettiin vuorostaan Novan menneisyyttä. Libertan tapaan se syvensi hahmoa mukavasti, ja aloin itsekin pitää Novasta huomattavasti aikaisempaa enemmän. Vaikka Novan menneisyyteen ei tulipaloja, orpokoteja ja maskisupersankareita kuulukaan, sekin vaikuttaa jännältä. Ilmeisesti Nova onkin Felicitan serkku ja kihlattu, tai ainakin suunniteltu sellainen. Novan vanhemmat taas yrittivät suistaa Felicitan vanhemmat vallasta ja ottaa suvun haltuunsa. Nova kuitenkin pysäytti heidät Arcana-voimillaan aika radikaalisti. Tiedä sitten, mitenkä realistista se on, että pikkupoika kääntyy vanhempiaan vastaan. Pitää olla aika tosi kusipäiset vanhemmat, että pystyvät murtamaan lapsen lojaaliuden.

Maman ja Novan suhde sen sijaan vaikuttaa vielä mystisemmältä kuin aiemmin. Nova vieläpä suuttui, kun Felicita otti asian puheeksi. No, ehkä kyseessä ei ole ihan sellaisia hämäryyksiä kuin kuvittelen, vaan enemmänkin jotain äidillistä rakkautta. 


Toinen mielenkiintoinen juonielementti on Jollyn kuviot. Mitähän lie klooneja se siellä kellarissa valmistaa. 

Taas Arcana Famiglia oli visuaalisesti parhaimmillaan näyttäessään lapsia. Liian söpöjä!


Tällä kertaa otan tarot-korttikäsittelyyn jakson keskiössä olleen Novan sekä päähenkilön Felicitan. Novan Arcana-voima on kuolema, josta vähän saatiinkin lisätietoa tässä jaksossa. Ilmeisesti Nova pystyy siis ”nukuttamaan” ihmisiä voimillaan. Tarot – sielun peili-kirja antaa kuolemasta seuraavanlaisia avainsanoja: skorpioni, kuolema ja ylösnousemus, transformaatio, käärme, kotka, vanhoista pauloista vapautuminen, ulkoiset muutokset. Irti päästäminen ja ulkoinen muutos näyttävät olevan korostettuja piirteitä. Arcana-voiman lisäksi kortti ei kauheasti määritä Novaa. Vanhoista pauloista vapautuminen on ainut, joka sopii – vapauttihan Nova itsensä vanhempiensa vallasta.

Felicitan Arcana-voima on rakastavaiset. Avainsanoja on rakkaus, vetovoima, lähestyminen, yhteys, vastakohtien yhdistyminen rakkauden kautta sekä tietoiseksi tuleminen suhteen kautta. Sopii hyvin käänteishaaremipäähenkilölle. Tokihan Felicita tulee rakkautta saamaan, vähän liikaakin. "Yhteys" kielii ehkä itse Arcana-voimasta, eli sydämen lukemisesta. Vastakohtien yhdistyminen on sinällään mielenkiintoinen, se voisi ennustella sitä, että Felicita valitsisi oman vastakohtansa sulhasehdokkaista. Koska kyseessä on kuitenkin otome-peli, ei sillä ole niin väliä, Felicitahan valitsee siinä kenet pelaaja vain haluaa, ja anime sen sijaan luultavasti jättää valinnan täysin auki. 


2 kommenttia:

  1. Sumire x Nova on sarjan eroottisin paritus ja shippaan sitä loppuun asti. Uskon, että he olivat kolmannen jakson mainoskatkon aikana harrastamassa suloisia aviorikoksia rouvan pitsisessä vuoteessa.
    Ei näin paskaa sarjaa voi katsoa juonen vuoksi vaan tulkinnanvaraisen pornon. Nyt kun vielä löytäisin fanitaidetta, jossa Nova hieman häveliäästi painaa päänsä Mamman isoja rintoja vasten niin, olisin tyytyväinen...

    ~Wic

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, totta. Niiden kahden välillä on ollut enemmän säpinää kuin kaikkien muiden hahmojen yhteensä! Saa nyt nähdä mitä kaikkea niistä paljastuu vai paljastuuko mitään.

      Poista