keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Animevuoden loppumetrit - katsaus syyskauteen

Syyskauden animet taitavat olla aika lailla julkistettu, ja kausi starttaakin jo viikon parin päästä. Siispä olisi hyvä aika kirjoitella siitä.

Vaikuttaa siltä, että tämä vuosi on/tulee olemaan erittäin korkeatasoinen. Talvikausi nyt oli vähän siinä ja siinä, omalta osalta ainoat mainittavat sarjat olivat Danshiko ja Nisemonogatari. Sen sijaan kevät- ja syyskausi on täyttä tykitystä, eikä kesäkään mikään huono ollut, vaikken sieltä kovin montaa sarjaa katsonutkaan. Kevätkaudella olisi ollut vielä paljon enemmänkin katsottavia animeita kuin ne n. 6 joita itse katsoin. Syyskausi näyttäisi olevan ihan yhtä kovaa tasoa kuin kevätkin, ellei jopa vielä parempi. Omalla listalla on tällä hetkellä 5-9 sarjaa, joista osan katsominen on vielä vähän pohdinnan alla. Tosin mitään sellaista sarjaa, josta minulla olisi suuret odotukset tai jota hypettäisin etukäteen ei ole.Chuunibyoo demo koi ga shitain otin listalleni lähinnä koska KyoAni ja hypetys. Myös chuunibyoo-ilmiö kuulostaa mielenkiintoiselta. Tähän mennessä on jotakin mainoksia näkynyt, ja ne eivät ole oikeastaan pahemmin ruokkineet kiinnostustani. Visuaalisesti Chuunibyoo vaikuttaa Hyoukaa paljon koruttomammalta, ehkä vähän Lucky Star-tyyliseltä muuhun KyoAniin verratakseni. Romanttinen komedia ei myöskään ole ihan se lempigenreni, mutta sellaisia ei ole tullut (onneksi) vähään aikaan katsottua, joten ehkä sitä kestää taas pitkästä aikaa.
  
K on mystinen tapaus. Originaaliprojekti, josta muistaakseni tuli jo ajat sitten ensimmäiset mainokset. Niissä näytti siltä, että sarja tulee sisältämään tappeluita, nättejä poikia ja supervoimia. Paljon mitään varsinaista infoa sarjasta ei kuitenkaan ole kun kyseessä on originaali. Käsikirjoittajana toimii joku mystinen GoRA ja studiona vielä mystisempi GoHands, joista en kummastakaan ole aiemmin kuullut, eikä ihme, kun kovin montaa nimikettä ei kummaltakaan löydy. Odotukset ovat ehkä siksi juuri aika korkeat - toivon, että luvassa on jotain aivan uutta.


Vaikka en Steins;Gatesta subjektiivisesti pahemmin välittänytkään, tavallaan samaan sarjaan kuuluvan Robotics;Notesin meinasin silti katsoa. Steins;Gate ei kuitenkaan ollut sinällään huono anime varsinkaan juoneltaan, joten uskon Robotics;Notesin tuovan myös samanlaista jännitystä. Mielenkiintoisen tapauksesta tekee sekin, että animeversion tulosta tiedotettiin jo ennen itse visual novelin, johon anime perustuu, julkaisua.


Lychee Light Club luultavasti tuottaa pettymyksen. En ole vielä lukenut mangaa, mutta tiedän suurin piirtein millainen se on, ja tuntuu todella kummalliselta ratkaisulta tehdä siitä tuollainen anime. Sadistisen kerhon groteskeista toimista kertova k-18-manga sovitetaan lyhyiksi huumorijaksoiksi. On totta, että varsinaista mangaa tuskin olisi voinut televisiossa esittää, mutta mikähän ihme ratkaisu tämä nyt sitten oli? No, ei kai pidä tuomita katsomatta ja lukematta kumpaakaan. Annan asiasta tuomion sitten kun olen molemmat tehnyt.

  
Magi on toinen sarja, jonka aion katsoa ihan vaan hypetyksen takia. Toki tuhannen ja yhden yön tarinat kiinnostaa muutenkin, kuten ylipäänsä kaikenlaisten olemassa olevien satujen ja tarinoiden adaptoiminen tai käyttäminen mangassa ja animessa. Magi on kuitenkin myös hyvin paljon myyvä manga, jonka on kerrottava jotakin sen laadusta. Saa nähdä, miten anime sitten onnistuu.


Jormungand jatkuu taas kevätkaudelta. Lupasin taannoin, että kirjoittaisin Jormungandista sitten kun toinen kausi alkaisi ja katsoisin ensimmäisen kauden sitä ennen loppuun, mutta arvatkaapa mitä? Olen edelleen jaksossa viisi. Yritän kyllä vielä katsoa sen loppuun ennen toisen kauden alkua.


Tähän päättyy varmasti katsottavien sarjojen lista. Vielä hieman harkinnan alla on Psycho-Pass, jonka katsomiseen löytyy syy Gen Urobuchista, joka on kirjoittanut sarjan käsikirjoituksen. Edellinen Urobuchin sarja, Fate/Zero jäi katsomatta, joten olisi kiva palata herran tuotoksiin taas sitten Madokan jälkeen. Hahmodesignit ja juoni ei ihan kauheasti vielä vakuuttaneet, mutta voi olla, että päädyn kuitenkin tsekkaamaan edes ensimmäisen jakson.

  
Jojo's Bizarre Adventure on hyvin mielenkiintoinen tapaus. En ole varma, jaksanko itse ryhtyä sitä katsomaan, mutta olen joka tapauksessa iloinen siitä, että siitä tehtiin viimein kunnollinen (/TV) anime. Onhan sarja suosittu, ja monet fanit ovat varmasti odottaneet tätä pitkään. En ole tutustunut mangaan, joten voisi olla ihan hyvä tutustua sarjaan nyt animen kautta - onhan se kuitenkin aika suuri aukko sivistyksessä. En nimittäin tiedä edes sitä, mistä sarja kertoo.


Initial D:stäkin näyttäisi tulevan taas yksi kausi. Mitä ihmettä?! No, ei sillä, tykkään kyllä sarjasta, se on yksi jännittävimpiä ja koukuttavimpia sarjoja mitä olen katsonut, vaikka ensimmäiset kaudet ovatkin rumia eivätkä autot ole mikään suuri intohimon kohteeni. Ongelmana tässä on nyt se, että 4th stage on minulla vielä katsomatta, ja tuskin saan sitä maratoonattua ennen tämän uuden kauden alkua. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin tämäkin katsottua, muttei välttämättä julkaisutahtiin.


Sarjojen lisäksi syyskaudella tulee peräti kolme suurta leffaa: kaksi Madokaa ja Neon Genesis Evangelion. Näitä ei tosin taida päästä ihan heti katselemaan, mutta eipä ole syyskausi heikko elokuvienkaan puolella.

Siinä taitaa olla oma panokseni syksyyn. Saa nähdä, miten ehdin kaikki katsoa, varmaan joissakin jään jälkeen jos yhtään mielenkiinto lopahtaa. En tällä kertaa ainakaan etukäteen päätä, mistä sarjasta jaksobloggaan jos edes jaksobloggaan. Tuskin. Luultavasti yritän tällä kertaa vähän vapaamuotoisempaa tyyliä: kirjoitan aina, jos jonkun sarjan joku jakso onnistuu sykähdyttämään tai olemaan erityisen jännittävä. Ainakin nyt ensimmäisten ja viimeisten jaksojen jälkeen tulee jotain kirjoitettua jokaisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti