tiistai 4. syyskuuta 2012

Arcana Famiglia 10Olin juuri sanomassa, että Arcana Famiglian kymmenes jakso näytti jo ihan animaatiolta eikä joltain säälittävältä räpistelyltä, kun satuin pysäyttämään jakson yllä olevaan kohtaan. Ei se nyt oikeasti voi koskaan hyvältä näyttää, mutta sanotaanko että oli tässä jaksossa sentään vähän yritystä. Toisaalta mitään kauhean kauniita tai toiminnallisia kohtauksia ei ollutkaan, lukuun ottamatta ehkä sitä Felicitan pelastusjuttua.

Tissit. Ihme ettei tästäkin revitty jotain vitsejä.
Kuten viime jaksossa vähän vihjailtiinkin, Felicita meni sitten menettämään muistinsa. Ja vielä turhan takia, kun ei se Arcana-voima toiminutkaan. Koko jakso oli oikeastaan Felicitan pelastamista, joka tuntui jotenkin turhanpäiväiseltä. Jaksossa ei tuntunut tapahtuneen paljon mitään. Mihin se oikein käytti kaikki kaksikymmentä minuuttiaan? Itse en ainakaan muista. Turhanpäiväiseen lätinään luultavasti. 

Jollyn hahmo ei enää vaikuta niin mystiseltä. Oikeastaan aloin jollain tapaa kunnioittaa häntä. Okei, olihan se aika kurjaa johdattaa Felicitaa tuolla tapaa harhaan, mutta selkeästi Jolly on melkein liiankin lojaali Papalle. Lisäksi lopun ”ei tarvitse kiittää, selvitin vain omat sotkuni”-asenne oli juuri sellaista, jollaista ”mafian” miehiltä voi odottaa.


Sarja alkaa pikkuhiljaa saada langanpätkiään kasaan, mutta tulipa tässä jaksossa jotain selvittämättömiä mysteereitäkin esiin. Libertan sukulaisuus muiden kanssa saattaisi saada vielä ihan jännän juonenkäänteen aikaiseksi. Loppujaksossa selvisi, mitä sarjan loppusuoralla selvitellään: Felicitan olisi rakastuttava, jotta voisi auttaa isäänsä. Olisi pitänyt arvata, että joku tällainen pakottava tekijä miehen valitsemiseksi tulisi. Se on sitten eri asia, valitaanko sitä oikeasti sarjan aikana. Veikkaisin Libertaa, mutta kannatan silti Novaa, lähinnä ehkä sen vanhan kihlaussuunnittelun takia. Muilla miehillä tuskin on mahdollisuuksiakaan. Olisihan se toki hauskaa, jos sarja rölläisi valitsemalla jonkun lasagnemiehen tai vastaavaa, mutta tähän asti on käynyt selväksi sarjan luonne. Mitään hauskaa ei tule tapahtumaan, piste. Duellotkin taisi mennä siinä. 


No, enää kaksi jaksoa! Eiköhän me tämä vielä jakseta loppuun asti kärsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti