tiistai 18. joulukuuta 2012

Luukku 18: Ahiru

Princess Tutu ei ole ollenkaan yliarvostettu sarja. Se saisi olla tunnetumpikin. Tuntuu, että se on vain pienen yleisön herkkua, eivätkä kovinkaan monet ole hoksanneet sen olemassaoloa tai parhautta. Voi olla, että balettiteema ajaa joitakin katsojia pois, mutta koskaan ei saisi olla ennakkoluuloinen. Baletista ei tarvitse tykätä yhtään voidakseen tykätä Princess Tutusta.


Chiyon yhteydessä puhuin eräästä toisesta supersöpöstä animetytöstä, ja tarkoitin sillä Ahirua. Ahiru on sarjan päähenkilö, tyttöparka, joka on osaksi ankka, osaksi taikatyttö ja osaksi tavallinen, kömpelö ihminen. Ahiru on balettikoulussa, eikä todellakaan koulunsa parhaimmistoa. Tämä kaikki kömpelyys on jotain niin söpöä, etten kestä. Hänen ääninäyttelijällään on myös yksi erikoisimmista ja mieleenpainuvimmista äänistä, joita olen koskaan kuullut. Ahiru on lisäksi hyvin aito ja inhimillinen hahmo, johon on helppo kenen tahansa samaistua. Hän jaksaa olla pirteä ja sitkeä kaiken synkkyydenkin keskellä. Ahiru onkin melkeinpä lempinaishahmoni koko animesfäärissä.

2 kommenttia:

 1. Ihana ihana Ahiru!

  Rakastan Ahirussa sitä, että vaikka hän on fyysisesti kömpelö, hän lumoaa ihmiset ympärillään emotionaalisella päättäväisyydellään ja vakaalla lämmöllään. Nämä ominaisuudet korostuvat tietysti silloin kun hän on Princess Tutun hahmossa, mutta pidän siitä, miten selvästi ne ovat esillä myös ihan tavallisen Ahirun hahmossa. Hän ei koskaan käyttäydy selkärangattomasti eikä ole pelkuri, vaikka onkin vähäsen hoopo tyttönen.

  Ääninäyttely jää tosiaan mieleen vahvasti. Se on narisevuudessaan melkein ärsyttävä, mutta seiyuu onnistuu välittämään niin vahvoja, aitoja ja vakavia tunteita, että nariseva ääni muuttuukin jollain tavalla taianomaiseksi ja ihanan rauhoittavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä olisi osannut paremmin tuota sanoa! Ymmärrän kyllä, että ääninäyttely varmasti ärsyttää monia, mutta itse tykkään jostain syystä äänestä muutenkin.

   Poista