sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Luukku 2: Shikamaru Nara

Fullmetal Alchemistin jälkeen seuraavia katsomiani animesarjoja oli Naruto. Hävettää myöntää, että aloin katsoa sitä Sasuken takia. Satuin näkemään Youtubessa jonkun Naruto-AMV:n, jossa vilahti Sasuke ja ajattelin, että siinäpä coolin näköinen poika. Päädyin tsekkailemaan sarjasta muitakin tietoja ja lopulta sitten ensimmäistä jaksoa. Sasuke ei lopulta ollutkaan niin kiinnostava kuin luulin vaan unohtui varsin äkkiä. Sen sijaan aion paljastaa, kuinka nimimerkkini sai alkunsa.

Shikamaru Nara oli Narutosta se hahmo, josta tykkäsin ennen Shippuudenia eniten. Shippuudenissa tulivat mukaan Akatsukit, joista varsinkin Sasori ja Deidara iskivät koviten. Myös Kibasta tykkäsin jossain vaiheessa.

Shikamarussa tykkäsin eniten ehkä asenteesta. Se ei ollut ollenkaan samanlainen kuin omani eikä oikeastaan edes miellytä pahemmin – tuollainen yltiömäinen laiskuus ja se, että kaikki on rasittavaa ja siitä pitää vielä valittaakin. Sitä ei kuitenkaan oltu toteutettu mitenkään ärsyttävällä tavalla, vaan se oli oikeastaan coolia. Shikamarun hyvät puolet kuten älykkyys paikkaavat laiskuutta hyvin. Niin, ehkä se älykkyys kiehtoi lopulta itseäni eniten, ihailin kai sitä. Ulkonäöltäänkään Shikamaru ei ole yhtään sellainen mistä normaalisti tykkäisin, varsinkin hiustyyli ja vaatteet ovat jotenkin tylsiä.

Nimimerkkini on tosiaan yhdistelmä Shikamarua ja silloista lempinimeäni Ievaa. Minulla on kai joku fiksaatio sanojen yhdistelemiseen. En tarkoituksella valinnut Shievanimen nimeä siksi, että Shieva on samalla tavalla muodostettu, vaan tajusin sen vasta myöhemmin. Siis sotkemalla kaksi sanaa niin, että toisen loppu on sama kuin toisen alku (Shikamarusta otin toki vain ensimmäisen tavun). Shieva on nyt siis ollut nimimerkkinäni vähän joka paikassa sellaiset viisi vuotta, enkä osaisi käyttää muutakaan. Sain vasta myöhemmin tietää, että se on myös oikea naisen nimi, mikä on toki ihan hyvä juttu. Shikamaru itse ei ole alkuhuuman jälkeen ole ollut mikään kauhean rakas hahmo itselleni, mutta nimimerkin myötä se on jäänyt elämään.

5 kommenttia:

 1. Ah näitä muistoja, ensin Mustang ja nyt Shikamaru - kummatkin omiakin nostalgiasuosikkeja, jotka ovat jääneet jo aikaa sitten vähän unohduksiin uudempien ihastusten tieltä.

  Jälkimmäinen osui omaankin hermoon kaikkein eniten silloin kun aikoinaan lueskelin Naruton alkua, ja nimenomaan tuon laiskaan asenteeseen yhdistetyn älykkyytensä vuoksi. Shikamarussa toimii hirveän hyvin se, että hänet esitellään alkujaan aika ikävänä tyyppinä ja häntä kasvatetaan aika pikkuhiljaa hahmona. Ei mikään uusi juttu shounensarjoissa, mutta muistelisin, että hänen tapauksessaan kuvio oli tosi nätisti toteutettu. Tykkäsin hänen happamasta perusilmeestään myös kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, ihanaa että joku muukin kuin minä saa näistä jotain irti! En ole Narutoa enää pitkään aikaan lukenut joten en voi sanoa siitä mitään, millainen Shikamaru on nykyään, mutta tosiaan, hahmonkehityskin toimii hänen kohdallaan varsin hyvin. Valitsin tuohon vielä sellaisen kuvan, mikä kaikista parhaiten kuvaa tuota hänen hapanta ja laiskaa ilmettään ja olemustaan.

   Poista
 2. JA vihaan tätkin jee emme sitten hahm maultaan ole saman laisia..Mutta hyvin värikäs hahmo tuo Shikamaru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaaha. No, makuasioitahan nämä ovat. Tässä oli vasta kolme hahmoa kahdestakymmenestäneljästä, joten voihan se olla, että niistä löytyy vielä joku yhteinenkin suosikki. Kannattaa pysyä kuulolla.

   Poista
  2. Juu varmasti :3 ja anteeksi näistä kirjotus virheistä yksi asia maailmassa minkä poistaisin....

   Poista