maanantai 3. joulukuuta 2012

Luukku 3: Roronoa Zoro

Kolmas animeharrastuksen alkuaikojen ”ihastus” oli Roronoa Zoro One Piecesta. One Pieceen tutustuin yllättäen mangan ja kirjaston kautta, tosin se yksinäinen ykköspokkari jäikin ainoaksi lukemakseni. Tähän päivään mennessä olen ehtinyt katsoa vähän reilu kolmesataa jaksoa, mutta varsinkin alkuaikoina jaksoja tuli ahmittua hirveällä vauhdilla.


Zoro on aika lailla ensimmäisiä hahmoja, joka kuuluu eniten palvomaani hahmotyyppiin. Olen tätä hahmotyyppiä analysoinut aika paljon ja löytänyt siihen kuuluvia hahmoja sekä animesta että länsimaisesta viihteestä. Toki jokainen hahmo jonka tähän lokeroin on ihan erilainen kuin muut, mutta ainakin minusta kaikilla niillä on joitain samanlaisia piirteitä. Näistä esimerkkinä vahva maskuliinisuus, heikot sosiaaliset kyvyt ja jonkinasteinen kylmyys. Länsimaisia tähän tyyppiin kuuluvia hahmoja ovat esimerkiksi Alex Rider-kirjasarjassa (jota kukaan teistä ei ole lukenut) esiintyvä venäläinen palkkamurhaaja Yassen Gregorovich ja amerikkalaisen kauhusarja Supernaturalin enkeli Castiel. Anime-esimerkkejä käsitellään lisää joulukalenterin aikana.

Silloin Zoron fanituksen aikoina olin kuitenkin autuaan tietämätön siitä, että tulevaisuudessa sentyyppiset hahmot valtaisivat näinkin paljon alaa sydämessäni. Eipä silloin tullut mietittyä, miksi siitä oikein tykkäsi. Zorossakin tykkään kyllä kaikista eniten luonteesta. En ole koskaan oikein sulattanut niitä vihreitä hiuksia.

Zoro on tietysti myös aika humoristinen hahmo, onhan One Piecekin humoristinen sarja. Oikeastaan kaikki sarjan hahmot ovat sinällään suoraviivaisia – vaikka he eivät ole yksiulotteisia, on kaikilla selkeät vahvuudet ja heikkoudet, jotka ovat pysyneet samoina ainakin sen reilun 300 jakson ajan, mitä itse olen katsonut. Zoron heikkoudet ovat suuntavaisto, alkoholi ja nukkuminen, vahva hän on sekä fyysisesti että psyykkisesti yleisellä tasolla. Vahvuudet ja heikkoudet määrittävät hahmon parhautta vain objektiivisesti – subjektiivisesti katsottuna Zoron yleisluonne on se, mikä itseäni eniten viehättää. Sanalla sanottuna örmyys.

5 kommenttia:

 1. Ja arvaa mitä Zoroakin vihaan.. Hänen asenteensa ketuttaa minua

  VastaaPoista
 2. Mikä ihme on örmyys, taisit keksiä sanan ihan itse? :D

  Zoro on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, itse keksin! 8D Se on johdanne sanasta örmy, joka, no, ei sekään ole ehkä sen oikeampi sana 8DD No, mutta se kuvaa mielestäni hahmoa hyvin.

   Niin on <3

   Poista
 3. Örmyys on oikein hyvä sana! :D Tykkäsin siitä, miten olit hahmotyyppiä pohtinut ja voin liputtaa itseni samaan faniporukkaan. Ei ole örmyjen voittanutta!

  VastaaPoista