torstai 6. joulukuuta 2012

Luukku 6: Nuuskamuikkunen

Itsenäisyyspäivän kunniaksi täytyy tietysti ottaa suomalainen hahmo! Muumeja ja Nuuskamuikkusta tuskin tarvitsee esitellä kenellekään. Itsekin katsoin jo pienenä Muumeja, ja varsinkin ne muutamat kasetille nauhoitetut jaksot ovat jääneet mieleeni niin hyvin, että tässä vuosi-pari sitten uudelleenkatselun aikaan huomasin osaavani niiden jaksojen repliikit ulkoa. Silloin pienenä tykkäsin tietysti kaikista hahmoista, ja Pikku Myy ihastutti pippurisella asenteellaan – ja ihastuttaa toki edelleen. Pidän silti Nuuskamuikkusta kaikista rakkaimpana hahmona.

 
Nuuskamuikkusessa parasta ovat hänen viisautensa. Hän sanoo aina jotakin sopivaa. Hän tuntuu olevankin aina se, jolta Muumit kysyvät neuvoa ja joka keksii parhaimmat suunnitelmat. Hänen kulkuriluonteensa tuo jonkinlaista salaperäisyyttä. Hän on yksinäinen susi, joka ei halua sitoutua mihinkään. 

Muistan, kuinka yläasteella "kinasteltiin" luokkakaverien kanssa siitä, kuka saa kenenkin miehen Muumeissa. Ensin kaikki kiistelivät Nuuskamuikkusesta, kunnes sitten ehdotin muille esimerkiksi naamiaisjakson prinssiä ja paria muutakin miestä. Lopputulos oli se, että muut kiistelivät heistä ja minulle jäi Nuuskamuikkunen. Well played, sister, vaikka itse sanonkin.


Loppuun vielä pari lainausta Nuuskamuikkuselta, jotka kiteyttävät hahmon viisauden:
"Ikinä ei tule aivan vapaaksi, jos ihailee toista liikaa. Sen minä tiedän." (Näkymätön lapsi)
"No jaa. Eihän sitä aina voi ystävällinen ja seurallinen. Ei yksinkertaisesti ehdi." (Näkymätön lapsi)
"Olisi kauheata jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis." (Muumipeikko ja pyrstötähti)

2 kommenttia:

  1. No tulihan sieltä joku...Ei minua hirveästi muumit enää kiinnosta.En ainakaan tunne ketään muuta kaksitoista vuotiasta joka pitää muumeista..Mutta nuorempana rakastin muikkusta..Ja on pakko myöntää tulee sitä pikkusiskon kanssa muumeja katsottua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa no, siinä kahdentoista vuoden paikkeilla ja ylipäänsä teini-iässä taitaa tulla vaihe, ettei kehtaa enää lasten juttuja katsoa. Minulla se on mennyt jo ohi, ja voi ihan häpeilemättä tykätä lastenkin jutuista.

      Poista