26.2.2012

Vastarannan kiiski, osa 1: Hayate no Gotoku

Twitterissä isot pojat ja vähän tytötkin ovat liputtaneet ihanuuden vuoden puolesta. 2012 on ihanuuden vuosi, jolloin mitään ei saa vihata vaan kaikkea animea pitää rakastaa. Onhan ihanuuden vuosi sinänsä ihan hyvä idea, mutta toisaalta se kuulostaa omaan korvaani siltä, ettei saa enää olla mielipiteitä, vaan kaikkea on pakko rakastaa tai saat turpaasi. Tämän kunniaksi olen päättänyt aloittaa juttusarjan, jossa kerron animeista, joista pidän vähiten.

Käsittelen enimmäkseen sellaisia sarjoja, jotka ovat suurten yleisöjen suosikkeja tai muuten arvostettuja, mutta jotka eivät ole minuun iskeneet. Saatan tosin vielä lopuksi kertoa hieman niistä alemman budjetin sarjoista, joita olen hölmöyksissäni mennyt katsomaan, ja jotka eivät kenenkään muunkaan mielestä olisi hyviä. Toisaalta jätän käsittelemättä esimerkiksi Ore no imouton, koska sen vioista varmasti monet muut ovat jo kertoneet minua paremmin.

En oikeasti ole mikään vihaajaluonne. En koe katsoneeni ihan hirveästi huonoa animea, ja koetan aina löytää kaikesta hyviäkin puolia. Lisäksi rakastan tarinoita yli kaiken, joten niiden vihaaminen on aika harvinaista. Enkä nyt välttämättä näitäkään sarjoja vihaa, en vain pidä niistä kovin paljon. Pitäisi ehkä pyytää anteeksi sitä, jos pahoitan jonkun mielen, mutta en oikeastaan ole kovin pahoillani siitä. Pitää oppia siihen, että kaikilla asioilla on sekä rakastajia että vihaajia, eikä suuttua jos joku ei pidä juuri siitä mistä sinä pidät.
Plus en ole aina välttämättä täysin tosissani. Vihaan huumorilla, tai jotain.

4.2.2012

Talvikausi omalta osaltani

(Yritän nyt herätellä tätä blogia henkiin. Hiljaisuus on johtunut ihan vaan siitä, että minulla on ollut jonkinlaisia paineita kirjoittaa tänne tai ylipäänsä ei ole ollut mitään kirjoitettavaa.)

Tällä hetkellä seuraan tämän kauden sarjoista viittä: Nisemonogatari, Tantei Opera Milky Holmes 2, Recorder to randoseru ja Daily lives of highschool boys sekä juuri alkanut Black Rock Shooter. Neljästä ensimmäisestä on nähty neljä jaksoa ja viimeisestä yksi. Mikäli missaan mielestänne jotain todella tärkeää, voi vielä ehdottaa jotain sarjaa sillä ehdolla, että se on vähintään yhtä hyvä kuin edelliset. Omien haistelujeni mukaan ei tosin mitään muuta kovin eeppistä tällä kaudella mene.