18.6.2013

Desucon - Freitag

Jaan nyt nämä conpostaukseni kolmeen osaan päivien mukaan. Sunnuntain postauksessa varmaan kerron sitten lisäksi vielä palautetta yleisistä asioista. Aloitetaan nyt vähän kevyemmin lyhyellä perjantailla.

Heti alussa olikin koko conin kovin juttu. Avajaisissa oli taas sama juontaja kuin Frostbitessa, enkä osaa oikein vieläkään päättää, pidänkö hänen tyylistään. Toisaalta se tuo vähän lisää showmaisuutta, toisaalta se tuntuu vähän teennäiseltä. Saatiin muuten myös valotikut! Avajaiset aloitettiin ihan kivasti maskottien esittelyllä, ja nähtiinpä siellä viimein joku Talks-anikikin. Kaikki muodollisuudet hoidettiin pois alta, eikä niistä pahemmin mitään jäänyt mieleen. Visual Gay tuli sen jälkeen taas pilaamaan avajaiset. Ei siinä mitään, selkeästi olivat harjoitelleet ja varmasti käyttäneet paljon aikaa ja vaivaa siihen ja kunnioitan sitä, mutta suoraan sanottuna ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Olisi voinut kiinnostaakin jos tarina olisi ollut suoraviivainen, mutta kun näytettiin lyhyitä kohtauksia vähän sieltä täältä ei kärryillä voinut mitenkään pysyä.

Sain vaan tosi huonoja kuvia avajaisista, mutta kai noi Ilonan sääret kompensoi.

Avajaisten lopussa saatiin sitten kokea yllätys. Etukäteen tiedotettiin, että siellä kuullaan Desuconin teemabiisi jonka Aki Hata on tehnyt. Mietin sitten etukäteen että mitenhän se homma hoidetaan, soitetaanko se vain kaiuttimista ja sitten kiusaantuneena joku seisoskelee lavalla sen ajan tai lava on tyhjä vai näytetäänkö joku video siinä vai entäpä jos... En uskaltanut oikeasti toivoa Aki Hatan itsensä olevan paikalla vaikka se mielessä kävikin. Niinpä yllätyin suuresti itsekin, kun hän ihan oikeasti asteli lavalle. En voi edes kuvailla kuinka hienoa se oli. Tämä oli ensimmäinen, mutta valitettavasti ei viimeinen kerta, kun meinasin Desuconissa itkeä (tosin joka kerta ihan positiivisista asioista). Mielestäni tätä ylläriä on ihan liian vähän hehkutettu internetissä (tosin en ole ehtinyt kovin montaa palautetta vielä lukea), tämä kun oli ainakin itselleni hienointa koko conissa.

Avajaisten jälkeen jäin odottelemaan vielä Chotto!Chocolaten tanssiesitystä. Alku oli vähän nihkeää, vasta siinä vaiheessa kun kimonot heitettiin pois päältä show tuntui oikeasti lähteneen käyntiin ja encore olikin paras.

Kaikissa mun C!C-kuvissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita eli ne on ihan vitsin tärähtäneitä.
Pääsalissa jatkettiin AMV-kisan merkeissä. En tosiaan ollut vähään aikaan ollut sellaisessa, ja veikkasin tason vähän parantuneen. Voittajatkin meni aika lailla oman makuni mukaan. Tosin MKtsudo olisi voinut huumorikategorian voittaa, ja myös koko kisan paras video tuli aika puskista kun en kyseistä videota enää edes juuri kisan jälkeen muistanut. Viime kerralla kun AMV-kisassa kävin oli pituus se pahin juttu (huonojen videoiden lisäksi) ja nytkin rupesi vähän puuduttamaan. Kaksi tuntia ei sinällään kuulosta pitkältä ajalta, mutta kun putkeen katsoo noin monta videota niin siltä se rupeaa tuntumaan. Muistaakseni jonain vuonna kategorioiden voittajat kerrottiin kategorioiden välissä ja siten syntyi pieniä taukoja, ehkä tätä voisi ensi vuonna koittaa? En tiedä voiko tuota enää lyhentää, kun kerran tälläkin kertaa oli tullut 70 videota joista reilut 30 valittiin itse kisaan. Eipä noista nyt enää paljon enempää voi varmaan karsia, vain pari oikeasti aika huonoa videota oli joukossa ja niissäkin yleensä ihan kiva idea. Yhden sääntömuutoksen voisi kyllä tehdä: en yhtään tajua, miksi kilpailuun saa osallistua useammalla videolla? Joltain taisi olla kolmekin videota tuolla. Tai että kisaan saa lähettää useamman mutta vain yksi voi päästä mukaan varsinaiseen finaaliin? Tosin se ei taas vähennä tuomareiden tehtävää. Uskallan väittää, että videoidenkin laatu paranee, jos tekijät eivät väkerrä kolmea eri videota vaan keskittyvät sen yhden hiomiseen.

Tämä on hyvä kuva kun tästä ei näe mitään.
Menin sitten lopulta Matias Tukiaisen manga vs. anime-luennolle istumaan ja torkkumaan illaksi. Rehellisesti sanottuna en muista siitä oikein mitään, koska väsytti niin paljon. Ihan mielenkiintoista kuunneltavaa se kyllä oli ja asiallistakin ja mielelläni sitä kuuntelin. Onneksi sen jälkeen pääsi kuitenkin nukkumaan, en olisi paljon pitempään jaksanut pysyä hereillä.

Lauantain seikkailut jatkuvat seuraavassa merkinnässä, jonka julkaisun ajoitan varmaan huomiseksi. Koska ei kai kukaan jaksa kaikkia sataa blogipostausta ja foorumiviestiä saman päivän aikana lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti