torstai 20. kesäkuuta 2013

Desucon - Sunday

Sunnuntaiaamu alkoi coniin liittymättömästi Heinolan lintutarhassa vierailulla, pitihän nyt luonani majoittuneille näyttää Heinolan ainut nähtävyys. Ei ollut kun vasta kolmas kerta tämän kesän aikana kun siellä kävin, mutta aina yhtä kivoja lintuja. Tästäkin huolimatta oltiin ihan ajoissa Sibeliustalolla.

Mainitsin koko lintutarhareissusta ihan vaan koska halusin tämän kaverin tänne.

Cosplayesityskilpailu oli ensimmäinen ohjelma sunnuntailta, ja sekin oli pettymys. Siis siihen nähden, että luulin tarkoituksena olleen nimenomaan loistavan esityksen tekeminen, mutta ne olivatkin aika samaa tasoa kuin ECC-esityksetkin. Eli siis heilumista ja tanssahtelua ja repliikkien "näyttelyä". Oikeastaan vain kaksi esitystä oli oikeasti hyviä. Okei, ensimmäinen Madoka-esitys oli hienosti tanssin kautta kerrottu koko Madokan kymppijakso, mutta sellaiselle joka ei sitä ole nähnyt oli esitys vain tanssahtelua.


No, ei se silti ollut ihan hukkaan mennyt pari tuntia, koska Kalatyttö ja Marioveljekset kyllä paikkasivat. Siis, Kalatyttö oli varmaan yksi hienoimmista cosplayesityksistä mitä olen ikinä nähnyt ja olen aina unelmoinut siitä, että joku laulaisi itse cossikisassa. Se vaatii paljon rohkeutta laulaa yksin ilman säestystä, ja silti se onnistui niin pirun hienosti. En osaa tarpeeksi hehkuttaa tätä, toivottavasti esitys tulee nettiin jotta siitä voidaan kertoa jälkipolvillekin. Toinen, puolestaan hauska esitys oli tosiaan Mario ja Luigi, jotka selkeästi olivat opetelleet esityksensä hyvin ulkoa, sillä ajoitukset videon kanssa menivät niin nappiin. Idea oli hauska ja hahmoihin eläydyttiin älyttömän hyvin. 


Viimeisenä oikeana ohjelmana oli AKB0048-animen ja tosimaailman vertailu. Tämä oli ehkä peräti informatiivisin luento itselleni koko conissa, koska en ollut aiemmin yhtään perillä idolimaailmasta. Pitää varmaankin katsoa joskus sarja uudestaan, kun tietää vähän enemmän. Nyt vasta tajusin myös sen, kuinka hölmö sarja oikeasti on. Mutta kun niin kiva avaruusidolipelleily.

Lopuksi enää päättäjäiset. Sama kuin avajaisissakin, Visual Quest vei puolet ajasta eikä olisi vähäänkään kiinnostanut. En edes lopulta enää jaksanut seurata vaan refreshasin Twitteriä ja meni ohi kaikki se mille ihmiset kai nauroi. Ja vaikka ei mennytkään, ei huvittanut nauraa. Toivottavasti tätä nyt kehitetään johonkin suuntaan, muuten voi olla että tulee jatkossa jätettyä päättäjäiset väliin. No, kai sen kesti Aki Hatan takia. Muuta kivaa päättäjäisissä ei pahemmin ollutkaan.

Saalis.
Lupasin kirjoitella tähän vielä jotain yleistä palautetta mutta onkohan sellaista... Desucon on jo sen verran hyvä paketti, että eipä siellä yleensä mitään ongelmia ole. Majoitussotkut eivät minua koskeneet ja vesipisteitä ynnä muita en jaksa mainita koska kaikki muut mainitsee ja minulle ne alkaa olla jo aika lailla itsestäänselvyys. Eipä tässä enää muuta kuin suurkiitokset järjestäjille sekä niille kaikille, joiden kanssa viikonloppuna hengasin, juttelin tai edes vaihdoin pari sanaa. Tuli tällä kertaa juteltua aika monen uudenkin ihmisen kanssa mikä oli tosi kivaa.

Jos ette saaneet tarpeeksi Desulöpinöistäni, katsastakaa vielä Twitter-tilini, siellä on liveraportointia viikonlopun ajalta. Kannattaa myös lukea Tiskun sarjis. Voi olla että tulee jonkinlaista tiivistelmää myöhemmin vielä Anikiin.

3 kommenttia:

 1. Itsekin huokailin ihastuksissani Kalatytön esitykselle ja onneksi tubesta löytyy jo voittajat katseltavaksi:
  http://www.youtube.com/watch?v=epnGcrOPAKA

  VastaaPoista
 2. Uaaagh. Kalatyttö tässä hei. o/ Minä niin haluaisin kiitellä vaikka jokaista blogaajaa, joka on minut jossain blogitekstinsä pienimmässä sivulauseessakaan maininnut. Se on aika mahdotonta, mutta tähän kuitenkin pakko kommentoida, että nöyrimmät kiitokset kauniista sanoista!

  Voi kyllä, KYLLÄ, harvempi tajuaakaan miten hurjaa livelaulaminen oikeasti on. Yhtään vähemmällä esiintymiskokemuksella en olisi välttämättä tämmöiseen lauluhommaan lähtenytkään, koska pienetkin esitykset aina jännittävät, saati sitten tuonkokoisella lavalla laulaminen... Hui! Yleisölle ei voi tuossa tilanteessa tarjota kuin oman äänensä, joten ei auta piipitellä arasti. Ja se vaatii aika paljon.
  Pidin jalat maassa enkä odottanut mitään huippusuoritusta, mutta moni tuntui tykkäävän ja se on kivaa. Iiiih! :)))

  Itse nautin tuosta esiintymisestä itsessään ihan mielettömästi. Voittaminen oli piste iin päälle, vaikken voittoa ensisijaisesti tavoitellutkaan, joten huikeat fiilikset jäi. Olen todella iloinen siitä, että esitys on ollut myös yleisön näkökulmasta hyvä kokemus!
  Kiitos vielä kerran! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Ihanaa, että kehut tavoittivat kohteensa :D

   Poista