keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Minuuttiaikatauluni Desuconiin

Koska joku Desucon on jo ylihuomenna eikä kukaan kuitenkaan enää huomenna ehdi mitään blogeja lukea, taidan kirjoitella aiheesta nyt. Kuten aina, olen taas menossa Desuun koska paras con ja läheinen sijainti.

Good times.

Yleensä Desussa on ollut niin paljon ohjelmaa ettei ole osannut valita, mihin menisi. Kuten Frotbitessä, ei tälläkään kertaa oma aikatauluni ole ihan kokonaan täyttynyt ainakaan sellaisilla ohjelmilla, jotka olisi ihan pakko nähdä. Ehkä kuitenkin vähän enemmän on viime Frostbiteen verrattuna näkemistä. Lähinnä ongelma tällä hetkellä on se, ettei mitään kovin tärkeää ole aikataulussa, vaan oikeastaan lähes koko ajan on ohjelmaa, jota voisi mennä katsomaan muttei ole pakko. Lopulliset päätökset tehdään siis conissa fiiliksen mukaan.

Näillä näkymin oma conini näyttää kuitenkin aika show-painoitteiselta. Perjantai alkaa perinteisesti avajaisilla, joiden olisi parasta olla eeppiset. Muistelen edelleen sen Momoi-vuoden avajaisia lämmöllä. Koska Chotto!Chocolate esiintyy ja kuullaan Desutunnari, on odotukset avajaisten suhteen aika korkealla. Avajaisten jälkeen voisi mennä pitkästä aikaa katsomaan AMV-kilpailua. Siitä on muutaman vuoden takaa aika karmeat muistot, kun katsottiin kolme tuntia kuolettavan tylsiä tai muuten vain huonoja videoita putkeen, mutta toivottavasti taso on parantunut.


Loppuperjantai on aika avoin. Ehkä päädyn katsomaan madun luentoa animen ja mangan eroista. Sen jälkeen ei ainakaan mitään ole, toivottavasti päästään perjantaina aikaisin nukkumaan.

Lauantaina on kai sitten mentävä ennen kymmentä Sibeliustalolle, kun kerran kotonani nukkuu joku vitsin taidekujalainen. Ihan ensimmäisille luennoille en kuitenkaan taida suunnata, vaan menen katsomaan kunniavierasohjelmaa. Vaikka Akemi Okamura ei mikään suuri idolini olekaan ja hänen rooleistaan tunnen vain Namin, niin onhan se nähtävä kun Jaappanista asti tulee ihmisiä tänne. Tämän jälkeen jatkan Lohen sisaruksilla ja heidän höpinöillään wanhasta animusta. Koska se on todistettu, että vaikka aihe ei olisikaan lähellä sydäntä, on Lohien luennot aina viihdyttäviä.


Eurocosplay on varmaan myös nähtävä, siellä kun yleensä on hienoja show'ta. Heidi Päivisen tyttökirjaluento kiinnostaisi, mutta ajattelin mennä katsomaan myös toisen kunniavieraan ohjelmaa. Ihan mielenkiintoista kuulla välillä animen tekemisestä ohjaajan näkökulmasta. Lauantai-illan voisi kuluttaa vaikkapa animella animesta sekä jo perinteeksi muodostuneella hahmontunnistusvisalla.

Sunnuntaina ensimmäisenä omassa ohjelmassani on varmaan cosplayesityskilpailu. Kun kerran tuo AKB0048-anime tuli katsottua, voisi siitäkin käydä katsomassa luennon. Sama juttu Jojon eriskummallisen seikkailun kanssa, tosin en tiedä uskaltaako sinne mennä mangaa lukematta. Sen jälkeen onkin enää päättäjäiset.


Kaiken kaikkiaan odotan innolla tulevaa conviikonloppua. Nähdään siellä, jos nähdään.

2 kommenttia:

 1. Tervetuloa viihtymään wanhan animun parissa lauantai-iltapäivällä! Tällä kertaa on luvassa läjäpäin niin häröä videomateriaalia, että Kielletyt Muumijaksot ja Agapion Digimonkin jäävät toiseksi!

  ~Cilla // Afureko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä tietää, että videoiden laatu on parantunut entistä härömmäksi!

   Poista