torstai 5. joulukuuta 2013

Luukku 5: Serial Experiments Lain

Valitsin tämän alun perin kalenteriin ihan vain koska tykkään biisistä, mutta kun katsoin videon pitkästä aikaa uudestaan, tajusin että hitto, tämähän on aivan uskomattoman loistava. Ja tästähän on oikeasti jopa jotain sanottavaa. Boan Duvethan on yksi niistä hyvin harvoista englanninkielisistä openingbiiseistä. Älyttömän hyvä biisi muutenkin, mutta sopii erittäin hyvin Lainin tunnariksi hämyisen soundinsa takia. Ylipäänsä koko videon tunnelma on ihan samanlainen kuin animenkin.Video alkaa aina yhtä hilpeällä puheella ”Present day, present time” ja ihanat naurut päälle. En tiedä, mikä siinä oli niin hauskaa ensimmäisellä kerralla katsoessa... No, onhan tuo nyt aika törkeän kuuloinen jätkä. Kohinan seassa näkyy Lain, ja sehän on koko openingissakin ideana. Lain on juuttunut jonnekin kyberavaruuteen ja kummittelee ihmisten telkkareissa ja tietokoneissa. Voisin sanoa, että se tiivistää hyvin sen, mitä sarjassa tapahtuu, mutta valehtelisin. Tällaistahan ei taideta koko sarjassa oikeasti näyttää. Korppeja ei kai itse sarjassa pahemmin nähdä, openingissa sitäkin enemmän ja se sopii ihan hyvin teemaksi.

Visuaalisesti kohdan 0:38 paikkeilla olevat tekstihöskät on ehkä videon näteimpiä kohtia videossa. Myöhemmin videossa käytetään oikeita valokuvia, mikä joskus onnistuu, joskus tuntuu vain halvalta. Tässä se on hyvin onnistunut, koska en ole varma olenko aikaisemmin edes kiinnittänyt tähän huomiota. Aivan ihana yksityiskohta on myös 1:10 kohdilla, jossa kameraa ajetaan alas portaita. Aiemmin nähdään, että portaissa on tasanne, ja siinä kohdassa kamera oikeasti heilahtaa hetkeksi vaakatasoon, kuten tapahtuisi jos ihminen kävelisi kamera kädessä portaita alas. Videon sulavin animaatiokohtaus löytyy taas loppupuolelta, kun Lainin pipo lentää hänen päästään.

2 kommenttia:

  1. Duvet on paras :D Todella hieno biisi, jonka tunnelma on sarjaan juuri kohdallaan. Muistan, että tuo "present day, present time" oli aikoinaan karmiva, mutta kun nyt kuuntelin, olo oli kyllä aika huvittunut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Kyllähän se varmaan karmivaksi on tarkoitettu, mutta jotenkin se vaan kuulostaa niin hassulta, varsinkin tuo kunnon pahisnauru.

      Poista