torstai 13. helmikuuta 2014

Frostbite 2014 - Ennakkotunnelmat

Jostain syystä tällä kertaa Frostbitea odottaa ihan eri tavalla kun aiemmin mitään coneja. Yleensä vaikka ei olisikaan mitään ihmeempiä suunnitelmia coniin, niin silti vähän jännittää ja miettii että meneekö nyt kaikki kuten pitäisi. Pieni huoli on ehkä siitä paheneeko flunssa mutta muuten on aika rento fiilis. Toisaalta ehkä se jännitys on aina ihan hyvästäkin, voi nimittäin olla että sen puuttumisen (ja arkielämän mahtavuuden) takia ei pääse ihan täysin siihen conifiilikseen.

Sekin on nyt tällä kertaa vähän erilaista, että en ole nyt yhtään varma mihin ohjelmiin loppujen lopuksi pääsen, riippuu nimittäin seurasta. Mutta onhan siellä muutamat ohjelmat jotka houkuttelisi.


Perjantaina coni alkaa perinteisesti avajaisilla, joihin toivottavasti ehdin. Sen jälkeen varmaan hengailua, koska Haibane Renmei on katsomatta eikä ystävänpäivä kiinnosta. Sitten olisi Lohia; luennon aihe Demoni sisälläni, ihminen sisälläni ei ehkä niin paljon itseäni kiinnosta - se on vähän sellainen yleisaihe josta ei etukäteen tiedä mitä siitä saa irti, mutta Lohia on aina ilo kuunnella aiheesta riippumatta. Lohien jälkeen onkin perjantain eniten minua kiinnostava luento, Petteri Uusitalon digianimaation mahdollisuudet, joka on varmaan perjantailta se ainut jota en missään tapauksessa haluaisi väliin jättää. Keskiyön komeroiltamat mahdollisesti jäävät väliin, luultavasti tuossa vaiheessa on jo sellainen fyysinen tila että tyyny ja peitto on parhaita.

Lauantaina ei aamusta kiinnosta kyllä mikään, olisihan se kiva nukkua tuonne yhteentoista asti mutta riippuu taas majoitettavien haluista mennä kissakaverityöpajaan tai romanssiluennolle. Päivä alkaa kivasti kunniavierailla, olen nimittäin aika usein katunut myöhemmin sitä etten ole niitä käynyt katsomassa joten nyt sitten mennään aina. Eipä nuo sinällään henkilökohtaisesti kiinnosta vaikka nimekkäitä ovatkin, mutta kun ovat vielä samaan aikaan niin pitäähän se käydä.

Free!-luento kiinnostaisi vähän ihan vain siksi että olisi kiva tietää, mitä sellaisesta sarjasta saa irti (muuta kuin fujoshi-ihkutusta), mutta se menee vähän kunniavieraiden päälle joten saa nähdä. Sen jälkeen ehkä pitää ensimmäistä kertaa mennä nimmarijonoon jos kaveri niin haluaa, ja onhan se Kappei Yamaguchi kuitenkin aika iso nimi. Sitten varmaan pitää muistaa käydä syömässäkin jossain vaiheessa ja taidekujaa ynnä muuta kiertelemässä, se varmaan hoituu tässä välissä. Taidekujaa muuten odotan taas paljon enemmän kuin mitään mitä myyntipöytäsalissa myydään, ehkä sitä mangaa voisi ostaa pitkästä aikaa mutta muuten tykkään katsella ja ostaa mieluummin fanien tuotoksia.


Megumi Ogata on tuttu lähinnä Evangelionista ja näistä kauniista Yu-Gi-Oh!-videoista.

Cosplaykisaa olen yleensä käynyt Desuconissa katsomassa, ehkä tälläkin kertaa tulee mentyä. Kunniavieraspaneelikin kiinnostaisi kun on ihan uudenlaisensa ohjelma. Yhdeksältä alkaisi iltabileet jotka ei kiinnosta muuten kuin Megumi Ogatan esiintymisen osalta, toisaalta samaan aikaan on Touniksen Miten animea tehdään-luento, jonka kyllä haluaisin nähdä. Perinteisesti se on varmaan taas istuttava ja kiduttava siellä lauantai-illan (yön) hahmontunnistusvisassa sinne yhteen asti, koska sinne se varmaan taas venyy. Toivottavasti konseptia on vähän muutettu edellisistä vuosista, eikä samaa tappotylsyyttä tule. Tällä kertaa on tosin tabletti olemassa, meneehän se luppoaika senkin kanssa. Tai sitten otan oikeasti ne pelikortit mukaan kuten viime vuonna suunniteltiin.

Sunnuntaiaamuna ei ole taas mitään kauhean tärkeää, Chobitsin olen lukenut joten voisihan siitä mennä asiaa kuuntelemaan. Sitten olisi AMV-kisa, saa nähdä menenkö sinne taas viihtymään/tylsistymään kahdeksi tunniksi. Viimeisenä luentona varmaan seksuaalivähemmistöjä, Nörtille naista-tyyppiset jutut on jo vähän nähty. Lopuksi totta kai vielä päättäjäiset, vaikka niissä ei koskaan mitään ihmeellistä olekaan.

Eniten tässä Frostbitessä kiinnostaa nähdä se yleinen ilmapiiri: miten paljon ja mihin suuntaan täysi-ikäisyys ja loppuunmyymättömyys sitä muuttaa? Luulisin että minulla ainakin tulee olemaan mukavampaa nyt kun tungosta ei (toivottavasti) ole yhtä paljon kun loppuunmyydyissä aiemmissa Frosteissa, täysi-ikäisyydestä en sitten tiedä huomaako sitä edes. Lisäksi on tietysti lippujen tarkistukset ynnä muut käytännön asiat, jotka tuovat taas uusia haasteita Desuconille. Mutta huomennahan sen näkee, nähdään siis Frostbitessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti