8.4.2016

Henkiin herääminen ja Crunchyrollin palvontaa

Pitkästä aikaa päätin taas kirjoittaa animesta! Syy blogin hiljenemiseen oli animen katsomisen vähentyminen sekä se, että piti olla mukamas niin ajankohtaista asiaa eikä sarjojen viikoittainen seuraaminen ole koskaan onnistunut minulta. Nyt kuitenkin on vuoden aikana tullut katsottua sellainen määrä hyviä sarjoja, joista on vielä paljon sanottavaakin, että pakko taas herättää tämä blogi henkiin ainakin parin kuukauden ajaksi.

Houkago no Pleiades

Ensiksi haluan mainostaa Cruchyrollia, joka oli yksi suuri syy, miksi olen saanut katsottua lähiaikoina enemmän animea kuin aiemmin. Ennen oli luksusta, kun oli iso telkkari ja siihen sai iskettyä läppärin kiinni ja katsoa animea sitä kautta. Näköjään ihminen laiskistuu, mitä helpommaksi elämä tehdään, ja nykyään se HDMI-piuhan kaiveleminen muusta johtokasasta on aivan liian hankalaa. Langaton hiirikin pitäisi muistaa ottaa sohvalle mukaan. Onneksi on keksitty, että pelikonsoleilla voi katsella myös videoita, ja kuukausien Netflixin katselun jälkeen huomasin myös Crunchyrollilla olevan oma videosovellus PS4:lle. Ensimmäisen jakson testasin ilmaisena, ja mainosten määrän takia ostin saman tien Premium-jäsenyyden. Mikä muuten yllätti halpuudellaan, vain 5 euroa kuussa ja saa sekä mangaa että animea. Valikoima toki ei ole mikään kauhean suuri, ja loppuu todennäköisesti jossain vaiheessa kesken, mutta saahan sen maksamisen siinä vaiheessa lopettaa.

Love Live!

Crunchyrollin lisäksi on tullut katsottua animea muualtakin sekä pelattua paria peliäkin, joista voisi muutaman sanan sanoa. Mangan lukeminen käy minulta aina yhtä hitaasti mutta varmasti. Ehkä muutamasta loppuun saamastani sarjasta voisi sanasen sanoa. Tulossa on siis tekstiä ainakin seuraavista sarjoista:
• Kyousougiga
• Anohana
• Hanasaku Iroha
• Love Live!
• Ore Monogatari!!
• Houkago no pleiades
• Utena
• Pelit: Catherine, Life is Strange, Love Live SIF, Cytus ja Deemo
• + Popcult

Cytus
En aio ottaa paineita siitä, millaista tai miten pitkää tekstiä tulee. En ole mitenkään hyvä analysoimaan symboliikkaa tai vastaavaa, mutta suuria tunteita olen sarjojen parissa kokenut, ja niistä haluan avautua. Jonkinlaiset mielipiteetkin toki on jokaisesta. Screencappejäkään en ole jaksanut ottaa sarjoja katsoessa, vaan olen nauttinut niistä ajattelematta bloggaamista, joten kaikki kuvat on revitty netistä. En myöskään ala artikkelimaisesti selittää, mitä sarjassa tapahtuu, vaan menen suoraan asiaan ja oletan lukijan joko katsoneen sarjan tai olevan vähintäänkin tietoinen, mistä on kyse. Spoilaamatta yritän kuitenkin olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti