tiistai 15. marraskuuta 2016

Love Live! Sunshine!!

Tästä olisi toki voinut kirjoittaa jo silloin kun anime tuli, koska Sunshine on ainut sarja jonka olen tänä vuonna katsonut julkaisutahtiin, mutta enpä ole jaksanut. Onneksi on kuitenkin vielä aika hyvin muistissa, ja Aqours-tytöthän ovat iso osa jokapäiväistä elämääni, kun SIF:a pelaan.


Minulla ei ollut ihan kauheasti ennakko-odotuksia uusista tytöistä (jotain tosin kirjoitin edelliseen Love Live-merkintään). En jaksanut ottaa heistä selvää kauheasti etukäteen, vaan annoin animen esitellä heidät minulle. Ihan hyvä päätös, animen aikana tytöt oppi tuntemaan ja ennen kaikkea: rakastamaan. Sanon heti kärkeen, että tykkään itse melkein enemmän uusista tytöistä kun vanhoista. Joo, μ'sissakin on lemppareita (Hanayo ja Maki), jotka pysyvät aina sydämessäni. Mutta sen sijaan μ'sista löytyy inhokkeja tai tylsimyksiä paljon enemmän kuin Aqoursista, heistä tykkään suunnilleen jokaisesta! Ainoastaan Chika on tosi tylsä, koska pirteä päähenkilö ilman mitään persoonallisuutta. Kaikista muista tykkään tosi paljon, lemppareina tosin on Hanamaru ja Ruby. On muuten ihan hyvät nuo lempparit, kun oma persoonallisuuteni on noiden kaikkien yhdistelmä. Paitsi etten palvo isosiskoani yhtä paljon kuin Ruby (joka on muuten hänen ainut ärsyttävä piirteensä).


Sunshine-anime, kuten epäilinkin, oli varsin draamaisa. Muistaakseni kolmen jakson aikana en itkenyt, kaikissa muissa kyllä. Siinä jaksossa, missä heille kerrottiin Tokiossa pidetyn kilpailun tulokset, nauroin jo ensin että ei helvetti ole mahdollista miten näille tapahtuu aina kaikkea kurjaa ja kamalaa, mutta minuutin päästä itkin jo itsekin. No, kai se kaikki johtuu vaan siitä, että hahmot ovat lähellä sydäntä ja että sarja käsittelee asioita, jotka juuri minua liikuttavat. 

Marin ja Kananin suhde on myös aika herkullinen.
Sarjassa saatiin vasta tytöt esiteltyä ja kööri kasaan, joten toinen kausi on odotettavissa. Vika jakso oli kauden huonoin: siinä vain lähinnä kerrattiin tapahtumat jonkinlaisen monologiperformanssin voimin. Oli ehkä huonoin kauden päätösjakso minkä olin ikinä missään animessa nähnyt. Okei, ymmärsin kyllä monologien pointin: Aqours päätti astua esiin μ'sin varjosta ja lähteä kulkemaan omia polkujaan. Sarjassa kuitenkin aika monta kertaa μ's mainittiin, heidän tyyliään lähdettiin etsimään Tokioon ja sarjan juonikin mukaili alkuperäistä: koulu täytyi pelastaa lakkauttamiselta. Eli sinänsä oli kiva, että lopussa ne julisteet otettiin pois seinältä ja todettiin, ettei kannata yrittää kopioida muita. Mutta sen olisi voinut tehdä jollain muulla tavalla kuin hahmojen selittelyllä, ja ehkä jo aiemmin kuin vikassa jaksossa.

Toista kautta siis odotellessa. Ja seuraavia tyttöjä! Joo, kyllä näissä nyt riittää joksikin aikaa tekemistä, mutta aika varmasti sieltä se cool-tiimi saadaan SIFiin valittavaksi joku kaunis päivä. Yksi kausi animea, ehkä elokuva, ja sitten taas uudet tytöt kierrokseen, tämä on minun ennustukseni.

Loppuun vielä edellisen Love Live-merkinnän tapaan oma edistykseni SIF-lotossa.

EN Server
JP Server. Lempparit on idolized Halloween Yoshiko ja  Taisho Hanayo sekä Dancer Kotori & Rin-pari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti