keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Shievanimen joulukalenteri 2016

Kahtena vuonna olen nyt jättänyt joulukalenterin pitämisen välistä, kun en niinä vuosina muutenkaan ollut kovin aktiivinen animeharrastuksen suhteen. Tänä vuonna kuitenkin olen ollut aktiivisempi sekä animen katsomisen saralla, että tässä blogissakin, ja tarkoitus olisi jatkaa samalla linjalla. Siksipä ajattelin yrittää saada puhtia kirjoittamiseen joulukalenterista.

Katsoin Macross Frontierin tänä vuonna, oli kiva sarja ja varsinkin biisit on ihania.
Aiheita en ole edellisten kalentereiden jälkeen keksinyt lisää, ja tätä ideaa haudoin jo viime kerralla. Tätä ennen olen pitänyt joulukalenteria lempparihahmoistani sekä lemppariopeningeista. Vaihtoehdot tällä kertaa olivat siis sarjat ja endingit, ja koska en ollut varma, keksisinkö 24 lemppariendingiä, päätin mennä sarjoilla. Tulossa siis 24 animesarjaa, joista olen itse nauttinut. Niitä löytyy aivan varmasti vähintään sen verran.

Pidin Sayonara Zetsubou Senseitä lempparinani, mutta kun mietin tarkemmin,
se ei tunnukaan henkilökohtaisesti enää niin muistettavalta teokselta.
Kuten edellisilläkin kerroilla, pyrin pitämään postaukset mahdollisimman lyhyinä, ja monista sarjoista olen jo aiemmin täällä kirjoittanut, joten montaa lausetta en sellaisista aio kirjoittaa enää kalenterimerkintään. Enemmän ehkä toimii omana listana, mitä suosittelisin muiden katsottavaksi perusteluineen. Lisäksi muutamista sarjoista en ole tänne kirjoittanut, ja haluan tietysti niidenkin mahtavuudesta kertoa muille.

Madoka on minunkin mielestä hyvä, mutta niin liian monen muunkin mielestä.
Kun aloin käymään läpi animelistaani sarjoja löytääkseni huomasin, että eihän kaikki millään mahdu yhteen kalenteriin. Ihan ensimmäisenä päätin, etten mainitse sarjoja, joiden mangasta pidän enemmän kuin animesovituksesta. Tällaisia oli esimerkiksi Death Note ja Fullmetal Alchemist, vaikka molempien animet toki harrastuksen alkuvaiheessa olivat merkittäviä teoksia nimenomaan animena. Tällaiset sarjat kuitenkin käsittelen sitten mahdollisesti ensi vuonna tai joskus, kun listaan lempparimangani. Päätin jättää mainitsematta myös sellaiset sarjat, jotka ovat jo valmiiksi tunnettuja eivätkä ole erityisiä juuri itselleni, kuten vaikkapa Madoka, Haruhi, Macross Frontier, Shingeki no Kyoujin, Sayonara Zetsubou Sensei ja Neon Genesis Evangelion. Kaikista kyllä tykkäsin, mutta tuntuu, että niitä osaa joku muu suositella paremmin kuin minä.

Seuraavana vuonna (mikäli kalenteria pidän) sitten lemppari leffat, endingit, mangat tai ylipäänsä animeasiat. Saa nähdä, mikä sillä hetkellä tuntuu parhaalta (ja olenko siihen mennessä lukenut 24 hyvää mangaa tai nähnyt 24 hyvää endingiä tai leffaa).

2 kommenttia:

  1. Hienoa kun alat pitämään joulukalenteria! Hyvä idea jättää tunnetut sarjat pois, sillä itselläkin ne veisivät mukavasti tilaa muilta sarjoilta (koko kalenteri täyttyisi niillä). Tsemppiä sulle! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei nuo tulevat sarjat ihan tuntemattomia ole, mutta tosiaan jättimenestyksen saaneitakaan ei montaa jäänyt.

      Poista