26.4.2016

Love Live!

Love Live! on tässä vajaan vuoden aikana vallannut elämäni, ja saan lähes joka päivä kuulla poikaystävän huomauttelua sen pelaamisesta. Mutta en anna sen häiritä! On todella kivaa, että olen taas pitkästä aikaa löytänyt sellaisen franchisen, jonka krääsääkin voisin ostaa (en tosin vielä ole) ja jonka parissa jaksaa viettää aikaa. Syynä tähän on lähinnä School Idol Festival –peli, mutta toki animetkin on tullut katsottua ja tykättyä.


Peliä aloin tosiaan viime kesänä pelaamaan englannin serverillä, ja aika pian sen jälkeen katsoin ekan kauden animestakin. Toinen kausi meni syksyllä, elokuva keväällä, ja n. kuukausi sitten aloin pelata peliä myös Japanin serverillä. Oikeastaan oli vain ajan kysymys, milloin tähänkin peliin eksyn, sillä ylipäänsä rytmipelit ovat olleet lähellä sydäntä, ja kun vielä rytmipeliin on yhdistetty animetytöt, oli pelini menetetty.

18.4.2016

Houkago no Pleiades

Olen aina tykännyt avaruusjutuista, ja taikatyttöjututkin on ihan kivoja, joten Houkago no Pleiades oli ihan kuin minulle tehty. Tykkäsin silloin jo ekasta OVA-jaksosta, vaikka se tulikin katsottua lähinnä kuriositeettina, että miltä oikein näyttää Subarun mainosanime. Tällä kertaa olin unohtanut koko mainosaspektin, ja muistin sen vasta siinä vaiheessa kun päähenkilön isä selittää tyttärelleen (jonka nimi oli tosiaan Subaru) miten auton moottori toimii. Viittaukset autoihin tai siihen tiettyyn merkkiin jäivät onneksi aika pieniksi, ja ihan hauskoiksi: juonena oli avaruusaluksen moottorin palasten kerääminen pleiadesilaiselle avaruusolennolle, moottorin ääniä päästelevien ”luutien” avulla. Hauskaa oli sekin, että varsinaisesti tytöt eivät olleet taikatyttöjä, vaan taikuus selitettiin jonkinlaisella pseudofysiikalla. Eihän ne selitykset mitenkään järkeviä olleet, mutta ihan hauska kuitenkin vaihteen vuoksi (pun unintended).


11.4.2016

Popcult Helsinki 2016

Popcult on nyt ohi ja todellisuuteen palattu. Tajusin olleeni taas pitkästä aikaa conilumouksen vallassa, kun siskoni muistutti vessaani mennessään, että lamppu on rikki ja huomenna pitäisi soittaa huoltomiehelle ja tehdä koulutehtäviä ja ai niin, mulla oli tosiaan tällanenkin elämä. Tästä voidaan päätellä, että Popcult oli todella onnistunut tapahtuma ja mukava kokemus.


8.4.2016

Henkiin herääminen ja Crunchyrollin palvontaa

Pitkästä aikaa päätin taas kirjoittaa animesta! Syy blogin hiljenemiseen oli animen katsomisen vähentyminen sekä se, että piti olla mukamas niin ajankohtaista asiaa eikä sarjojen viikoittainen seuraaminen ole koskaan onnistunut minulta. Nyt kuitenkin on vuoden aikana tullut katsottua sellainen määrä hyviä sarjoja, joista on vielä paljon sanottavaakin, että pakko taas herättää tämä blogi henkiin ainakin parin kuukauden ajaksi.

Houkago no Pleiades