maanantai 14. toukokuuta 2012

Haino haino ja cosplaysuunnitelmia

Tsuritaman viidennestä jaksosta näki, että sarja on lähestymässä puoltaväliä. Kaikki hahmot on nyt esitelty, ja päähenkilönkin hahmo on kehittynyt jo sen verran, että hänestä saattaa sittenkin olla maailmanpelastajaksi. Jakson lopussa oli jonkinlainen kooste siitä, kuinka Yuki on nyt saanut ystäviä ja itsevarmuutta. Tiivistettynä ”opin nauramaan ääneen”. Jakson loppu tuntui hieman sellaiselta, mihin joku sarja voisi oikeastikin loppua. Se luultavasti tarkoittaa, että alun leppoisat kalastelut ovat ohi, ja ensi jaksossa ryhdytään tositoimiin.

Yuki ja onnistumisen ilo

Vitosjaksossa myös selvisi, millä tavalla Akira liittyy muuhun kolmeen kaveriporukkaan. Vielä ei ollut lämpenemistä havaittavissa, mutta ainakin he nyt tuntevat toisensa. Akira myös sanoi jotain ”en tarvitse ystäviä” katsoen samalla kaihoisasti kolmen kaveruksen suuntaan, joten ilmeisesti Akira haluaisi olla heidän ystävänsä. Saapa nähdä, miten käy.

Akirakin on kalamiehiä
Kalastuksen osalta jakso oli hieman toiminnallisempi kuin aikaisemmat. Enää ei heitelty pieneen söpöön punaiseen ämpäriin, vaan kalastettiin oikeasti isoja kaloja veneestä. Ja siitä saatiin vieläpä rahaa! Taas kerran nähtiin se Yukin elokuvarulla nukkuessa. Aina kun se tulee, tietää, että jotain tapahtuu, että Yuki viimein ryhdistäytyy. Tällä kertaa homma tapahtui ihmeen aikaisin, noin puolessa välissä jaksoa, yleensä se on loppupuolella.
Botski.
Satuin muuten syystä, jonka kerron kohta, katsomaan hieman Tsuritaman ensimmäistä jaksoa uudestaan. Siinä oli alussa erilaisella animaatiotyylillä tehty tarina, jossa kerrottiin satojen(?) vuosien takaisista tapahtumista. Ensimmäisellä katselukerralla siitä ei saanut mitään irti, sitä ei tajunnut eikä enää muistanutkaan varsinaisen tarinan alkaessa. Sen toki arvasi heti, että jotenkin se tulee liittymään itse sarjan juoneen. Tarina ei ollutkaan niin monimutkainen kuin muistin. Siinä kerrottiin Enoshiman saarta muinoin häirinneestä vedessä asuvasta lohikäärmeestä, jonka avaruudesta tullut henkilö (ilmeisesti nainen), oli hävittänyt. Voin vain kuvitella Yukin ilmeen, kun hänelle selviää, että hänen tulee kalastaa lohikäärme.

Cocon kalamuotoakin näkyi vaihteeksi. Nyt vasta huomasin tuon avaruussukkulan.
Jos ei heti alusta, niin viimeistään nyt tuli selväksi, että Enoshima-tanssilla on jonkinlainen osa sarjassa. Sitä on tasaisin väliajoin eli melkein joka jaksossa näytetty. Tässä jaksossa nähtiin ulkopuolisten ihmisten tanssivan sitä, ja Natsuki totesi, että ”ai, he harjoittelevat sitä jo nyt”. Luulisin, että se liittyy jotenkin Haruun ja hänen syyhynsä olla Enoshimassa. Ehkä Harun edeltäjä on opettanut Enoshimalaisille tanssin, joka pitää lohikäärmeen kurissa?

Haino haino~
Tosiaan. Loppukevennykseksi kerrottakoon vielä, että aion cossata Desuconissa Natsukia. Olen jo hieman itsekin ihmetellyt, miksen ole sen kummemmin Natsukista täällä puhunut – se kun on luultavasti lempihahmoni sarjasta, tai ainakin helpoiten samaistuttava hahmo. Päädyin ensimmäisessä jaksossa nähtävään essuversioon, koska aikaa (ja rahaa ja osaamista) on niin vähän, ettei se olisi välttämättä olisi riittänyt koulupuvun takkiin. Sitä paitsi asu on myös viileämpi. Sainkin essun kankaat ja muut härpäkkeet alle kympillä, mikä on cosplaybudjetiksi hyvin vähän.

Tällainen asu siis.
Muut asun osat (kauluspaita ja mustat housut) tulee luultavasti omasta kaapista tai kaupasta ostettuna. Iskän virvelikin tuli haettua valmiiksi mökiltä, ja sitä jo hieman testailin. Säikähdin jo, että se oli jumittunut, mutta pienen pesun ja heittelyn jälkeen se toimi taas hyvin. Luultavasti laitan Natsukin päälle vain perjantaina ja sunnuntaina, lauantaina haluaisin Aki Hatan konsertin takia laittaa jotain vähän juhlavampaa. Mutta jos satutte näkemään minut conissa, niin tulkaa toki nykäisemään hihasta (tai essun helmasta). Minä luultavasti pelkään enemmän teitä kuin te minua!

Tai katselkaa pylvään takaa, jos ette uskalla tulla juttelemaan. Kuva: @madunjau Stalker: @niidelj

2 kommenttia:

 1. Vähän asian vierestä, mutta miekin tulen Desuconin sunnuntaina cossaamaan Natsukia.
  Toivottavasti ei sitten haittaa jos tulen siusta pyytelemään kuvaa. :3

  Ja ihanat viikottaiset mietinnät, kiva tietää että muutkin tykkää tästä sarjasta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hienoa että meitä on useampia! Ei haittaa yhtään, toivottavasti törmätään!

   Poista