1.9.2010

Suomen huonoin animeblogittaja esittäytyy

Hei! Olen Shieva, aloitteleva animeblogin kirjoittaja Etelä-Suomesta. Löysin animen noin viisi vuotta sitten siskoni kautta. Ensimmäiset animeni olivat, kummallista kyllä, Midori no hibi ja Shuffle! Nykyään ei tule kulutettua oikeastaan yhtään kyseisten genrejen edustajia.

Mangaan tutustuin noin vuoden ensimmäisten animejaksojeni jälkeen Fullmetal Alchemistin kautta. Sen jälkeen mangaa onkin tullut ostettua lähes 200 pokkarin verran. Silti koen animen ensisijaiseksi harrastuksekseni.
Cosplayta olen hieman kokeillut, ja tulevaisuuden suunnitelmia on jo aika paljon. Tähän mennessä kokonaan itse (tai äitin avustuksella) tehdyt cossit ovat Kuroshitsujin Meirin ja Sayonara Zetsubou Sensein Harumi Fujiyoshi (ja siitä muokkaus Abiru Kobushiksi). Muutama ”vaatekaappi”-cossi on näiden lisäksi tullut tehtyä, ja näitä kadun kyllä suuresti.

Opiskelen datanomiksi Heinolassa, mutta olen asunut lähes koko elämäni Savitaipaleella. Japanijuttujen lisäksi harrastuksiini kuuluvat tanssi- ja rytmipelaaminen, lukeminen sekä 1000-palaisten palapelien kasaaminen. Luonteeltani olen aika arka ja ujo, tosin kavereideni seurassa minusta saattaa tulla hyperaktiivinen ja puhelias. Olen joka tapauksessa epäsosiaalinen ja yksinäinen susi, joka sopiikin hyvin harrastuksiini (tai sitten se johtuu niistä). Minua on usein sanottu henkisesti ikäistäni vanhemmaksi, ja niin toivon myös oikeasti olevani.

En ihan vielä lue kirjoittamista harrastuksiini, mutta toivoisin sen sellaiseksi kehittyvän. En pidä itseäni yhtään hyvänä kirjoittajana – päinvastoin. Tämänkin blogin aloittamista on pitkän aikaa hidastanut epävarmuus omista taidoista sekä itsensä nolaamisen pelko: entä jos olenkin niin huono, että joka ikinen lukija tuntee vain myötähäpeää lukiessaan?

En myöskään välttämättä kirjoita juuri niistä kaikista ajankohtaisimmista aiheista, ja varsinkin animea olen tottunut katsomaan vasta, kun koko sarja on ilmestynyt. Blogi myös luultavasti pysyttelee aika tiukasti asialinjalla ja saattaa olla joskus aika puuduttavaakin luettavaa. Kuitenkin unelma-ammattini on kirjoittaja (tai kirjailija), ja sehän ei onnistu jos ei kirjoita. Kirjoitustaidot kehittyvät kirjoittamalla, ja toivonkin, että tämän blogi kehittäisi niitä edes hieman.

Lisäksi pitää mainita, että vaikka nyt on jo muutama vuosi animen katsomista takana, niin en todellakaan tiedä kaikkea. Jos ja kun sanon jotain väärin tai annan väärää informaatiota, niin saa toki korjata. Ja välillä saattaa tulla sanottua jotain, mitä katuu heti sen jälkeen, tai ei osaa muotoilla ajatuksiaan oikein.

Aikaisemmin olen jo hieman aloitellut animeblogia, mutta se jäi ahdistuksen ja kävijöiden totaalisen puuttumisen takia. Blogittamisen ainut palkka kun on lukijoiden kommentit ja mahdollisesti keskustelujen herättäminen (ellei sitten mainosta sivuillaan). Siispä pyydänkin kauniisti kommentteja – ihan vaikka tyyliin ”olen samaa mieltä” tai että ”en usko miten voit kirjoittaa tällaista paskaa”.

Toinen paikka, jonne olen kirjoittanut, on oma blogini Livejournalissa. Se on henkilökohtainen päiväkirjani, kirjoitettu tyyliin ”söin tänään omenan”. Se on julkinen, mutta kirjoitan sitä oikeastaan vaan itselleni sekä kavereilleni. Sieltä löytyy kyllä myös jonkunlaisia animearvosteluja, mutta nekin on solutettu päivittäisten merkintöjeni sekaan. Jos nyt joku kuitenkin haluaa sitä lukea, linkki löytyy oikeanpuoleisesta palkista. Kaveriksikin saa lisätä, mutta vain sillä ehdolla, että kommentoi tai juttelee tai muuten tutustuu. Sama sääntö pätee My Anime List-tunnukseeni.

Tarkempia tietoja minusta on ripoteltu ympäri nettiä, jotenka en nyt jaksa niitä tässä kertaamaan. Nimimerkki on Shieva lähes joka paikassa, muutamalla ulkomaalaisella sivulla Shieva93 kun edellinen ei ole ollut saatavilla.

Toivottavasti nyt jaksan jatkaa kirjoittamista mahdollisimman kauan, enkä ahdistu julkisuudesta tai huonoudestani tai mistään muustakaan. Ja toivotaan että edes joku kiinnostui ja tulee lukemaan jatkossakin kirjoittelujani.

6 kommenttia:

  1. "En myöskään välttämättä kirjoita juuri niistä kaikista ajankohtaisimmista aiheista, ja varsinkin animea olen tottunut katsomaan vasta, kun koko sarja on ilmestynyt."

    Älä kuule huoli yhtään, oma kulutukseni koostuu lähinnä 80- ja 90-luvun nimikkeistä; viimeisimmän merkintäni aihe ilmestyi vuonna 1985 :D Tervetuloa anime- ja manga-bloggaajien iloiseen joukkoon!

    -Chibi Myy Afurekosta

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa blogistien joukkoon tummaan minunkin puolestani! Et sina (sori, ei skandeja tanaan :) ) tekstistasi paatellen ainakaan huono kirjoittaja ole.
    Ja ajankohtaisuudesta puheenollen - minakin olen kirjoitellut mm. 1930-luvun mangasta ja 1950-luvulla ilmestyneista kirjoista, eika mukaan ole ainakaan aaneen valittanut :)
    Futoi yatsu

    VastaaPoista
  3. Kiitokset molemmille! Joo, kyllähän se on kiva että puhutaan vanhemmistakin sarjoista. Tuntuu vaan että kauhean usein blogikirjotukset on nimenomaan menossa olevan kauden sarjoista. Toki poikkeuksiakin löytyy vaikka kuinka. Itse katson animea vähintään noin parin vuoden viiveellä.

    VastaaPoista
  4. Hups,
    Tarkoitin siis "eika kukaan ole"

    VastaaPoista
  5. Höhöö. Et koskaan ole huonoin, kun minä olen täällä! Tai jotain muuta kannustavaa.

    Blogittaminen on hieno harraste - tervetuloa mukaan.

    PS. Vielä ehtis kivuttomasti vaihtaa Wordpressiin, seon paljon kivampi.

    Kävin jo MAL-tunnukset tsekkaamassa ja sehän olikin tuhanteen kertaan tarkastettu tunnus jo. Ootko Anikin vai MALin suomiklubin puolelta tuttu, sitä en muista, mutta tuttu mikä tuttu. Moi!

    VastaaPoista
  6. @muusi: Kiitos! Mietin ensin käytänkö Wordpressia vai tätä ja valitsin tän ihan vaan siksi että oli jo nuo Gmail-tunnukset. Mutta enpä tiedä jaksanko alkaa vaihtelemaan.

    MALin suomiklubissa ainakin olen pyörinyt, että luultavasti sieltä 8D

    VastaaPoista