9.8.2012

Arcana Famiglia 6


Olen pieni Felicuta ja masto kaatuu kohta päälleni.
Kuudes jakso näytti jotenkin erilaiselta kuin aikaisemmat. Toisaalta se oli joiltain osilta erittäin huonosti animoitu ja siinä oli käytetty hyvin epätoivoisennäköisiä säästökikkoja kuten vauhtiviivoja, mutta välillä siinä oli ihan jännänkin näköisiä ratkaisuja. Jaksossa oli ylipäänsä aika paljon liikettä, joten säästölinja oli ihan ymmärrettävä.  Ainakin luulen nähneeni ensimmäistä kertaa käytettävän 3D-animaatiota, joka toki pisti silmään mutta loi oikeaan kohtaan sen kolmiulotteisen vaikutelman laivaa kuvattaessa ylhäältä päin. Muutamia rohkeita kuvakulmia oli käytetty, ja muutenkin tuntui, kuin siellä olisi ollut joku ihan eri ihminen päättämässä asioista tässä jaksossa.

Tietokoneanimaatiolaiva.
Sen sijaan nyt huomasin ensimmäistä kertaa huonon ohjauksen. Sitä ei osaa edes oikein selittää, tulee vain tunne että maistuupas tämä nyt jotenkin pahviselle. Kutsun sitä OreImo-fiilikseksi, koska sitä katsellessa sellainen tuli ensimmäistä kertaa. Siihen liittyy huonon ohjauksen lisäksi myös huono käsikirjoitus, eli hahmojen repliikit ja tapahtumatkin alkavat tuntua todella typeriltä. 

Tässä yksi niistä mielenkiintoisista kuvakulmista.
Musiikinkin huomasin ensimmäistä kertaa olevan huonoa. Taistelumusiikki oli ihan kuin jostain lasten halvasta 2000-luvun alun tietokonepelistä. 


Sentään toimintaa saatiin ensimmäisen kerran ihan kunnolla. Tosin sekin ärsytti aika lailla. ”Joo moi merirosvot kaappas sun isän” ”Mennään pelastaa se, kyllä me kolmistaan pärjätään ihan mainiosti :)”. Jjjoo. No, okei, niillä on supervoimia, mutta eihän Libertakaan tiennyt Novan voimien suuruudesta mitään. 


Myös jälkimmäisen naamiokostaja-tappelun aikainen ”hups törmäsin sun tisseihin” oli jotenkin niin ällöttävän kliseinen kohtaus, että en voinut olla facepalmaamatta. Muutenkin Arcana Famiglian punastelu-osuudet ovat varmaan kaikista huonoimpia kohtauksia, lukuun ottamatta tämän jakson lopussa ollutta rangaistusta. Ehkä se johtuu siitä, että yleensä ne ovat niin sata kertaa nähtyä, mutta noin rohkeaa sanallista, oikeastaan jopa eroottista latausta en ole nähnyt tällaisissa sarjoissa.

Ja tulihan sieltä tämän jälkeen se "Baka!" ja potku mahaan.
Mitä juoneen tulee, niin se nyt ei ihan hirveästi edistynyt. Hahmot sen sijaan kehittyivät, saatiin tietää, ettei Nova ole ihan niin kylmä kuin näyttää (hän jopa hymyili!) ja Libertakin sai voimansa toimimaan. Jakso kuitenkin lupaili vähän, että jatkossa edistymistä tapahtuu lisääkin, kyseessä kun oli Danten ja kumppaneiden juoni kolmikon potkimiseksi treenaamaan.

Hieman vino se on mutta hymy kuitenkin.
Tällä kertaa en ota tarot-kortteja mukaan tähän merkintään, koska huomasin, ettei oikein mistään hahmoista ole tarpeeksi tietoa, jotta niitä voisi verrata tuohon kirjaan. Toivotaan, että muutkin hahmot kuin Liberta ja Nova saisivat jonkunlaiset esittelyjaksot, ja ensi jaksossa taitaakin olla ainakin Lucaa ja Lasagnea jonkin verran aikaisempaa enemmän. 

Vielä yksi ihan kiva kuvakulma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti