3.1.2013

Jokseenkin laimeat talvikausifiilikset

En ole tosiaan ollut kovin aktiivisesti mukana animetouhuissa nyt parin kuukauden aikana, joten talven ennakkofiiliksetkin ovat jääneet vähäisiksi. Muutamia sarjoja on toki hehkutettu, mutta kovin paljon ei tuttuja tai kiinnostavia nimikkeitä kaudelta tunnu löytyvän. Se on tosin ihan hyvä, koska en kauhean montaa sarjaa jaksaisi tai ehtisi seuratakaan. Edelliseltä kaudelta on vielä monta sarjaa rästissä ja osa jatkuukin, joten niissäkin riittää katsottavaa.


Ainut jatkokausi itselleni on AKB0048 Next Stage. Idolirymistely jäikin aika lailla kesken, ja on ihanaa, että siitä saatiin toinen kausi. Tykkäsin ensimmäisestä kaudesta yllättävän paljon, ja toista on jo odotettukin. Luultavasti tällä kaudella juoni alkaa kulkemaan vähän reippaammin, ensimmäisellä kun piti esitellä hirveä kasa hahmoja. Toisaalta muutamia hahmoja jäi käsittelemättäkin, joten eiköhän sivuhahmoihin saada vielä syvennystä.


Sasami-san@Ganbaranai ei premissiltään kuulosta kauhean kiinnostavalta omaan korvaani, mutta aion katsoa sen lähinnä studion takia. Ohjelmistossani on ollut nyt jo puolisen vuotta SHAFTin mentävä aukko, ja sitä on jäänyt kaipaamaan. Sasami-sanin visuaalinen ilme vaikuttaa miellyttävältä pastellisävyineen. 


A-1 Picturesin originaaliprojekti Vividrediä on hehkutettu paljon jo etukäteen. En ole Strike Witchesiä katsonut, joten ohjaajan takia en ainakaan sarjaa odota. Promokuvat ovat näyttäneet ihan mukavilta, mutta trailerista en niinkään innostunut.  Aion kuitenkin kurkistaa, millainen sarja mahtaa olla kyseessä.


Amnesia on vähän siinä ja siinä, haluanko kiduttaa itseäni taas surkealla käänteishaaremipeliadaptaatiolla. Trailerin perusteella voisi odottaa jotain vähän parempaa kuin mitä Arcana Famiglia oli, mutta en tiedä, jaksanko katsoa edes hyviä käänteishaaremisarjoja. Luultavasti vähän kuulostelen, mitä mieltä muut ovat sarjasta olleet ennen kuin päätän lopullisesti.


Sasami-san@Ganbaranain lisäksi Tamako Market on studion perusteella listalle pääsevä. Sekään ei sisällöltään oikein vakuuta enkä tiedä tykkäänkö tuosta K-ON!-tyylistäkään, mutta voi olla, että tulee katsottua ihan vain koska KyoAni.

Nekomonogatari on jo airannut, mutten ole vielä sitä ehtinyt katsoa. Vaikken kauheasti muuten Monogatari-sarjasta välitä enkä pidä NisiOisin-dialogista, on se koukuttanut minut juonellaan. Mikä on sinällään vähän kummallista niin hahmovetoisen sarjan tapauksessa. Nisemonogatari nimittäin paljasti hyvin hienovaraisesti uusia mielenkiintoisia asioita hahmoista ja jätti sitten leijonanosan kertomatta. Ne jutut ilmeisesti selviävät sarjan aiemmissa osissa, joista seuraavina on animaatiovuorossa Nekomonogatari sekä Kizumonogatari, jonka pitäisi myös saada elokuvansa joskus tänä vuonna ehkä. Katson ja vihaan. 


Muita jokseenkin mielenkiintoisia sarjoja ovat Ishida to Asakura, Maoyuu Maou Yuusha ja ehkä myös Savanna Game. Luultavasti jäävät kuitenkin katsomatta, ellei joku sitten saa ylipuhuttua.

Loppujen lopuksi sarjoja on ihan mukava määrä. Vähyyden tuntu saattaa johtua siitäkin, ettei minulla ole oikein mistään suurempia odotuksia. AKB0048 on ainut, jonka alkamista todella odotan. Voi olla, että joku tai useampikin tipahtaa matkan varrella, joitain muita taas saattaa ilmestyä yhtäkkiä eteen. Näillä kuitenkin mennään alustavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti