torstai 8. maaliskuuta 2012

Tapaus Hatsune Miku, Ievan polkka ja Savitaipale

Minun olisi pitänyt tehdä tämä merkintä jo yli vuosi sitten, mutta jostain syystä se jäi. Kaivetaan asia nyt uudelleen esille, vaikka hävettääkin oman kunnan puolesta.

Muistaako joku vielä, kun Iltalehti uutisoi Mikusta otsikolla Poptähti Hatsune Miku ei ole ihminen? Kolme päivää tämän jälkeen YLE Etelä-Karjala kertoi aiheeseen liittyen Savitaipaleen polkan olevan jälleen nettihitti Japanissa. Asiaa kommentoi Savitaipaleen kulttuurisihteeri, joka sattuu olemaan myöskin minun entinen (ja toivottavasti myös tuleva) työkaverini kirjastossa.


Tästä Savitaipale tietenkin innostui. Julkaisen nyt kolme lehtileikettä, jotka julkaistiin Savitaipaleen paikallislehdissä hieman edellämainittujen juttujen jälkeen. Valitettavasti en muistanut ottaa päivämääriä ja lehtien nimiä ylös, mutta luulisin ensimmäisen olevan Etelä-Saimaasta (Lappeenrannan alueen hieman isompilevikkeisempi lehti) ja kahden viimeisen Länsi-Saimaan Sanomista, joka kattaa Savitaipaleen, Lemin, Taipalsaaren ja Suomenniemen kunnat.


No joo. Siinäpä on taas ollut kirjoittajalla kivaa. Lopussa mainittava tornitalo on Savitaipaleen inside-vitsi, kelluvat keksinnöt taas Savitaipaleen tavaramerkki. Kuolimo on järvi.


Turha olettaa, että tässä oltaisiin tosissaan, jos joku niin luulee. Tuo erään kesän tapahtumaviikko Sapassin manga-nukketeatterikurssi oli tosiaan jotain täysin käsittämätöntä.

Tässä vain sivutaan aihetta, mutta kuitenkin. Naurattaa tuo kommentti "kyseisen renkutuksen laittaminen kännykän soittoääneksi ei ainakaan lisäisi ystäväpiiriä".

Näiden lisäksi Savitaipaleen kotisivuilla julkaistiin taannoin jonkinlainen kilpailu, jossa piti keksiä, miten asiaa voisi käyttää hyödyksi. Liekö yhtäkään osanottajaa ollut, en ainakaan tuloksia koskaan kuullut. Eikä siitä taida ollut mitään hyötyä ollakaan.

Mitä Savitaipaleen animeskeneen tulee, meitä on ehkä muutamia kymmeniä (4 000 ihmisen kunnassa), ja esimerkiksi kirjastossa on mangaa parikymmentä pokkaria. Netissä olen törmännyt tasan yhteen Savitaipalelaiseen animeharrastajaan, tosielämässä pariin satunnaisesti mangaa lukevaan.

Että sellaista täällä päin. (Tai siellä, en enää asu Savitaipaleella. Onneksi?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti