20.3.2012

Kevään ennakko ja jaksobloggauslupaus

Twitterissä tuli taannoin lupailtua, että katsoisin ensi kaudelta Hyokan, Medaka Boxin, AKB0048:n ja Jormungandin, mutta lista luultavasti muuttuu. Ensinnäkin meinasin suosiolla jättää AKB0048:n pois. Olisin katsonut sen lähinnä vain mielenkiinnosta, vähän samaan tapaan kuin Idolm@sterin taannoin, että mitä ilmiöstä on saatu väkerrettyä. Mutta loppujen lopuksi ajattelin, että se ei ehkä ole sen arvoista, varsinkin, kun en ole mikään AKB48:n fani. Sen sijalle otan varmasti jonkun sarjan. Hieman houkuttelisi Sakamichi no Apollon, ehkä myös Uchuu kyoudai ja Ozuma. En ole mikään suuri Leiji Matsumoto-fani (ainakaan vielä), joten en tiedä kannattaako Ozumaa sitten katsoa. Muistaakseni myös Accel Worldista ja Sankareasta on puhuttu, Sankarea tosin taitaa DEENinä jäädä välistä, Accel World taas siksi, etten oikein tiedä siitä mitään. Mutta pidän silmäni ja korvani auki siltä varalta, että missaan jotain todella hyvää.


Hyokan olen valinnut aika ilmiselvistä syistä: ei-moea KyoAnia. Tosin mielestäni Hyokan hahmodesignit ovat vielä aika moemaisia, mutta kaipa se sisältö ratkaisee. Hieman pelottaa, tuleeko se olemaan tylsä. Medaka Box taas on viimeinen mahdollisuus NisioisiNille, ja samalla Gainax-ikävän lievitystä. Harmi vaan, että Gainaxilla ei ole enää ketään töissä. Jormungandin nappasin suoraan mangan myyntilukujen mukaan. Toki myös juoni kuulostaa jossain määrin kiinnostavalta, ja animestudio, White Fox, on tähän mennessä tehnyt todella nättiä jälkeä.

Kauden luultavasti kovimpia nimiä ovat Fate/Zeron jatko ja uusi Eureka seven. Ne jäävät kuitenkin näkemättä syystä, että en ole katsonut aiempia teoksia kummastakaan.

Haastoin vahingossa itseni kirjoittamaan jaksobloggaamaan jostakin animesta. Tai okei, Tounis tavallaan haastoi, mutta oli minusta kiinni, tulkitsinko sen haasteeksi. Oikeasti minulla ei todellakaan olisi varaa millekään lisäkirjoitusprojektille, osallistunhan jo ensi kuussa järjestettävään Script Frenzyyn ja muutenkin on kaikenlaista hommaa meneillään (töitä, teatteria, koulujuttuja), mutta kyllä kirjoittamiselle löytyy aina aikaa! Minut on kuitenkin todella helppo haastaa kirjoittamaan, ja vaikken kilpailemisesta pidä, niin itsensä kanssa kilpaileminen on kivaa. Tämä tulee toimimaan hyvänä tilaisuutena päästä bloggaamisen makuun, harjoitella kirjoittamista sekä ajatustensa purkamista. Haluan toki myös näyttää Tounikselle, että kaikki on mahdollista – paitsi ehkä hänelle itselleen.

Kovin hyvää laatua en voi tosin luvata. Voi olla, että välillä jostain jaksosta ei kauheasti löydy sanottavaa; silloin totean, ettei siitä ole sanottavaa, pohdin ehkä syitä siihen ja postaan edes jonkun screenshotin. Voi myös olla, etten pysy ihan ajan tasalla, mutta yritän kolmen vuorokauden marginaalilla saada jutun ulos. Toki jos fansubbaajat kusee, sille ei voi mitään. Jos myöhästyn, niin myöhästyn, mutta kirjoitan silti. Haluaisin valita sarjan, joka vaikuttaa kiinnostavalta ja ilmestyy mieluiten viikolla tai sunnuntaina. Viikonloput kun ovat usein sen verran kaoottisia, ettei ehdi animea katsoa, saati kirjoittaa. Teen luultavasti niin, että kirjoitan kaikista seuraamistani sarjoista ensimmäisen jakson perusteella jotain, ja toisen jakson jälkeen valitsen sarjan, joka kiinnostaa eniten.

Suomen blogiskenessä on monia surkeita jaksobloggausyrityksiä, enkä todellakaan halua liittyä siihen joukkoon. Luulisin, että saan itseni potkittua kirjoittamaan, onhan sitä tullut NaNojakin voitettua muutama. Jos tämä homma onnistuu eikä tunnu ihan tuskalta, jatkan sitä myös muilla kausilla.

1 kommentti:

  1. Jaha! Sellasta! Mut muista toki, että jätin itsekin viikottaisen blogaamisen pois, koska sisällötön blogaus on blogaus jonka ei koskaan pitäisi olla olemassakaan. En siis hyväksy mitään kämäsiä viritelmiä tai sitä, ettei ole asiaa. Kuka tahansa osaa laittaa sanoja toistensa perään - sisältö se on, joka kirjoittamisessa merkitsee.

    Voita minut.

    VastaaPoista