30.11.2013

Joulukalenteri 2013 - Luukku 0

Viime vuonna pidin ensimmäistä kertaa joulukalenteria, ja totesin että se on ihan kivaa. Kun satuin keksimään pari kelvollista (joskaan ei välttämättä kovin ihmeellistä) ideaa, olihan sellainen pakko toteuttaa uudestaan. Tämän vuoden joulukalenterin idea on pyörinyt mielessäni jo aika kauan, ja on sellainen minkä todella haluan tehdä.

Teemana on siis lempparianimeopeningini.

 

Openingit on minulle se oma juttuni animessa. Siinä missä muut skippaavat kaikki openingit, itse opettelen suurimman osan sanat ulkona ja tapitan niitä haltioituneena. Joissain tapauksissa openingista nauttii enemmän kuin itse jakson katsomisesta. Olen muutenkin kuunnellut animeopeningeja, vaikken edes tietäisi, mistä sarjasta se on.

Tässä joulukalenterissa rajaan kuitenkin openingit vain sellaisiin, mistä olen sarjankin katsonut (tosin tämä merkinnän "kuvituksena" on sellaisia OP-biisejä, joiden animea en ole katsonut). Tämä siksi, että muuten vaihtoehtoja olisi ihan liikaa. Kiinnitän itse kappaleen lisäksi huomiota myös videoon, tosin jos biisi on huono niin en yleensä jaksa tykätä videostakaan.


Kuten viime vuonna, filosofiani joulukalenterin suhteen on se, että postausten tulee olla nopeasti luettavia ja muutenkin kevyitä. Ehkä joistain openingeista tulee burgeroitua vähän enemmän kuin toisista. Yritän kuitenkin jokaisessa luukussa kertoa, miksi pidän kyseisestä biisistä tai videosta, mikä siinä on parasta, mitä se tekee erilailla kuin muut. Mahdollisesti myös muutama sana itse sarjasta, jossa opening esiintyy. Laitan openingit luultavasti siihen järjestykseen, jossa ne on itselleni tullut vastaan, siispä uudempaa kamaa odotettavissa lähempänä joulua.

Endingit jätän tällä kerralla kokonaan pois, voi olla että ne saavat vaikka sitten ihan oman joulukalenterinsa joku vuosi. Endingit eivät kuitenkaan ole yhtään niin lähellä sydäntä kuin openingit, enkä tiedä tulisiko sieltä edes sitä 24 lempparia. Openingien kanssa kun on hankalampi valita vain 24 parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti