lauantai 10. joulukuuta 2016

Luukku 10: Kyou Kara Maou!

Joku on aivan varmasti sitä mieltä, että Kyou Kara Maouta ei kannattaisi suositella yhtään kenellekään. Totta, ei se todellakaan ole mikään mestariteos, mutta itse teinivuosinani tykkäsin todella paljon ja katsoin kaikki 78 + 39 + 5 jaksoa. Ja todellakin suosittelen tätä kaikille sellaisille, jotka tykkäävät tytöille suunnatusta fanservicestä, mutteivät urheilusta. Nähdäkseni KKM! on suunnattu juuri niille, jotka nykyään hehkuttavat vaikkapa Free!:tä, Kuroko no basukea ja mitä näitä nyt onkaan. Genreksi voisi sanoa reverse harem, tosin sillä erotuksella että päähenkilö on itsekin poika.


Kyou Kara Maou on mielestäni aivan täydellinen tyttöjä panderoiva sarja. Siinä on hienoja pukuja, monimutkaisia ihmissuhteita miesten välillä sekä toistaan kuumempia miehiä. Paljon kertoo jo alkuasetelma: tavallinen koulupoika tupsahtaa fantasiamaailmaan, jossa vahingossa kihlautuu prinssin kanssa. Päähenkilöt paritetaan jo valmiiksi toisilleen, mutta onneksi päähenkilön ympärillä pyörii reilusti muitakin miehiä, jotka kaikki ovat enemmän tai vähemmän ihastuneita. Pelkästään pehmohomostelua sarja ei sentään (onneksi) ole, vaan myös ihan oikeita fantasiataisteluita käydään.


Mitään näyttävyyttä ei fantasiaelementeistä huolimatta kannata odottaa. Sarjan on animoinut Studio DEEN vuosina 2004-2008. Enempää tuskin tarvitsee sanoa? Kovinkaan paljon ei liikettä näy, ja sekään ei ole kovin sulavaa. Sentään hahmodesignit on kauniita ja maailma värikäs, että pelkästään stillienkin katselu on (lähes) siedettävää. Kauhean tarkkaan en yksityiskohtia muista (onneksi), mutta ainakin sen, että siellä oli jotain 3D-mörköjä vuodelta 2005, voitte kuvitella. Pituus ja huonot tuotantoarvot on ainut asia, miksi en itse jaksa katsoa sarjaa uusiksi, mutta kieltämättä nyt alkoi tehdä mieli katsella edes pätkiä. Myös mies-seyuiden faneille sarja tarjoaa herkkua, sillä päähenkilöitä esittävät Takahiro Sakurai, Kazuhiko Inoue, Toshiyuki Morikawa ja Akio Ootsuka.

Tämä kuva kertoo aika paljon sarjan tyylistä ja hahmoista
Loppuun vielä parhaat pojat: Yuurin Maou-versio, Gwendal, Shinou ja Gunter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti