20.6.2024

JoJo's Bizarre Adventure 1: Phantom Blood

Katsoin JoJo's Bizarre Adventuren uusioversion ensimmäisen kauden jo sen tullessa, ja vaikka siitä silloin tykkäsinkin, niin katselu jäi siihen. Muutama vuosi sitten onnistuin suostuttelemaan ei-animeharrastajamieheni mukaan outoon seikkailuun, ja siihen asti ilmestyneet jaksot tulikin katsottua aika vauhdilla läpi. JoJo onkin jännä ilmiö siitä, että se tai vähintäänkin siitä lähteneet meemit voivat olla tuttuja lähes kelle tahansa internetissä (tai ainakin Redditissä tai Youtubessa) aikaa viettävälle. Uusi anime on onneksi (ainakin pääosin) onnistunut sovitus legendaarisesta mangasta, jota on vuosikymmeniä pidetty mahdottomana sovittaa animeksi. 

Koska sarja on pitkä ja osioita on animoitu jo kuusi (viidellä kaudella), päätin tehdä jokaisesta osiosta oman postauksensa. Lopuksi teen vielä yhteenvetoa siitä, miksi JoJo on niin suosittu meemuilijoiden keskuudessa ja muutenkin. 

10.6.2024

Hypecon 2024

Hypecon on Hyvinkäällä järjestettävä ilmaistapahtuma, joka on suunnattu astetta nuoremmille kävijöille kuin esimerkiksi Desucon tai Tracon. Se on myös muista poiketen kaupungin nuorisopalvelujen järjestämä tai ainakin koordinoima tapahtuma. Todennäköisesti siitä syystä Hypecon on vähän sellainen kasvoton taho, jonka tiedottaminen ja läpinäkyvyys on edelleen, palautteen antamisesta huolimatta aika retuperällä. Sentään uudet nettisivut saatiin viime vuonna vanhan muinaisjäännöksen tilalle, mutta kovin toimivat ne eivät ole edelleenkään. Varsinkin ohjelman jaottelu eri sivuille ja haitarielementteihin tapahtumapaikan mukaan tekee ohjelman selaamisesta tuskallista. Ohjelmakartta julkaistiin vasta kaksi viikkoa ennen tapahtumaa, joten Desuconin ja Traconin meininkiin tottuneelle Hypecon vaikuttaa olevan lapsenkengissään, vaikka tapahtuma on jo 11 vuotta vanha.

No, koska tapahtuma on ilmainen, niin ei voi vaatia rahojakaan takaisin. Hengailuconiksi tapahtuma on kuitenkin mainio, tapahtumapaikka ja Hyvinkään keskusta muutenkin turvallinen paikka nuorisolle conittaa. Taidekuja ja myyntipöytäsali olivat runsaat tarjonnaltaan ja tilaltaan, vaikka ajoittain ilma kävikin tunkkaiseksi. Ihmismassasta huolimatta kyynärpäätaktiikka ei tarvinnut käyttää. Hyvinkääsali on loistava lisäys conin tiloihin, ja vaikka se onkin erillään muusta conipaikasta, on niiden välillä helppo siirtyä. Ohjelma keskittyy juuri nuoriin ja aloitteleviin harrastajiin, eli esimerkiksi cosplay-kilpailu on suunnattu sellaisille, joilla ei ole aiempaa kisakokemusta. Tänä vuonna ohjelmasta ei oikein meinannut löytyä minulle mitään mielenkiintoista, ehkä siksikin, että se painottui osallistavaan ohjelmaan. 

5.6.2024

Parhaat animet Netflixissä osa 2: Uudet suosikit

Toisessa osassa listaan hieman tuoreempia (2010-2020-lukujen) suosikkisarjojani, jotka löytyvät Netflixistä. Aika monta uudempaa menee tosin Netflix Original-kategoriaan, joka saa oman postauksensa myöhemmin. 

Täytyy tässä vaiheessa huomauttaa, että Netflixistä löytyy useita uudempia yleisesti suosittuja sarjoja, kuten Demon Slayer, Jujutsu Kaisen, My Hero Academia ja Tokyo Ghoul, mutta en ole joko niitä itse katsonut, tai olen jättänyt ne kesken, kun nyky-shounen (tai shounen enää nykyään) ei ole ollut minun juttuni.