5.6.2024

Parhaat animet Netflixissä osa 2: Uudet suosikit

Toisessa osassa listaan hieman tuoreempia (2010-2020-lukujen) suosikkisarjojani, jotka löytyvät Netflixistä. Aika monta uudempaa menee tosin Netflix Original-kategoriaan, joka saa oman postauksensa myöhemmin. 

Täytyy tässä vaiheessa huomauttaa, että Netflixistä löytyy useita uudempia yleisesti suosittuja sarjoja, kuten Demon Slayer, Jujutsu Kaisen, My Hero Academia ja Tokyo Ghoul, mutta en ole joko niitä itse katsonut, tai olen jättänyt ne kesken, kun nyky-shounen (tai shounen enää nykyään) ei ole ollut minun juttuni.

Little Witch Academia

Ihanan näköinen ja värikäs taikakoulukomedia. Katsomisen arvoinen jo pelkästään Suomi-jakson ja surströmmingin takia. Suzy on paras, sitä saisi olla sarjassa enemmänkin. Little Witch Academian lisäksi Netflixistä löytyy muitakin Studio Triggerin sarjoja, kuten Cyberpunk: Edgerunners ja BNA. Studio Trigger alun perin rahoitti produktioitaan joukkorahoituksella, ja ehkä tämä epätavallinen rahoitushistoria on ollut edesauttamassa Netflix-yhteystyön syntyä.

JoJo's Bizarre Adventure

Tämähän voisi tavallaan mennä klassikko-kategoriaankin, kun alkuteos on sellainen, mutta JoJon uusioversio on kuitenkin (toivottavasti) jatkuva sarja ja moderni näkemys jo 80-luvulla alkaneesta mangasta. Teen JoJosta ihan oman juttusarjansa, mutta tähän voisi tiivistää sen, että se on pöhkö, hulvaton, ällöttävä, mahtava sarja, joka ei ota itseään vakavasti. Se täytyy kokea, jo ihan siksikin että pysyisi meemien tasalla.

Spy x Family

Jostain syystä en olisi millään halunnut katsoa tätä. Olin hyvin ennakkoluuloinen, voiko se olla niin sydäntälämmittävä mitä ihmiset sanoivat (pelkäsin, että sitä katsoakseen pitäisi itse olla muodostanut ydinperheen vähintään yhden lapsen kera) sekä hahmoista (pelkäsin että Anya tai Yor olisivat ärsyttäviä) sekä  Onneksi nämä ennakkoluulot osoittautuivat turhiksi. Spy x Familyssä yhdistyy huumori ja jännäri. Sen vakoojia kuhiseva kylmän sodan aikainen maailma on esteettisesti juuri minuun iskevä, epätavallisen perheenmuodostuksen teema samoin. Sen lisäksi sarja näyttää ja kuulostaa erinomaiselta, joten ei se turhaan ole yksi lähivuosien suosituimpia sarjoja. 

Ainut miinus, minkä takia en välttämättä suosittele juuri Netflixiä sarjan katseluun on se, että siellä on jätetty (ainakin enkkuteksteistä) kaikki ruudulla näkyvät tekstit kääntämättä. Nämä ovat lähinnä jaksojen tai paikkojen nimiä ja muita sentyylisiä infotekstejä, jotka ruudussa vilahtavat. Ilman niitäkin pärjää, mutta Vanhoina Hyvinä Aikoina fanisubeissa kyllä laitettiin vastaavat ruudun ylälaitaan tai vaikka erivärisellä tekstillä, johon Netflix ei varmaankaan taivu. Tämä pätee yleisestikin striimauspalvelujen käännösten laatuun, aina ei voi olla varma, mitä sieltä tulee.

Vinland Saga

Juuri pääsin haukkumasta sarjan toista kautta. Netflixistä löytyy kuitenkin myös se ensimmäinen, joka on oikein hyvä! Kakkosenkin katsoo, mutta sen suhteen odotuksia ei kannata pitää kovin korkealla. Tai siis, kannattaa odottaa maanviljelyä ja hidasta elämänmenoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti