Animen striimaamiseen on monta erilaista palvelua. Nykyään pääosin Crunchyroll pitää lippua korkealla, kun esim. Wakanim putosi pelistä pois. Osa animesta kuitenkin on yleisissä striimauspalveluissa “vankina”. Disney on alkanut itsekin rahoittaa animea, ja heiltä löytyy esim. Summer Time Rendering ja muutamia muita sarjoja. HBO Maxissa on lähinnä FLCL. Sen sijaan Netflix on kunnostautunut sekä animen rahoittamisessa että vanhojen sarjojen katseluoikeuksien ostamisessa. Jos perheestäsi sattuu löytymään Netflix-tunnarit, niin kannattaa siis tsekata sekin tarjonta.
Kun aloin listaamaan omia lemppareitani Netflixin tarjonnasta, niitä löytyikin sen verran paljon, että tästä kehkeytyi juttusarja. Luvassa olisi siis muutama suositus seuraavista kategorioista:
- Vanhat klassikot
- Uudet suosikit
- Elokuvat
- Netflix Original
- Muut animeen/mangaan liittyvät sarjat/elokuvat
Vanhat klassikot (90- ja 00-luvut)
Neon Genesis Evangelion
Ei paljon esittelyjä kaipaa. Gainaxin klassikko-mechasarja, joka teki mechalle sen minkä myöhemmin Madoka taikatytöille. Lopun sekavuus ja avoimet juonilangat tekivät sarjasta minulle vähän turhauttavan, eivätkä myöhemmät elokuvatkaan olleet täysin tyydyttäviä. Jos miettii, että riittääkö vain uusintaleffojen katsominen niin joo, jos ei tykkää ysäri-tyylistä. Nostalgikoille tässä alkuperäisessä on kuitenkin enemmän sielua kuin sliipatuissa nykyversioissa.
Cowboy Bebop
Valitettavasti en paljon muista Cowboy Bebopista, kun katsoin sen jo jotain yli 15 vuotta sitten. Ehkä uudelleenkatseluun olisi siis aihetta, kun se kerran Netflixistäkin löytyy. Sarja ei ole turhaan saanut klassikkostatusta, sillä siinä on ensiluokkaista animaatiota, omaperäinen juoni ja hahmot, ja ylipäänsä kovaa meininkiä. Opening on myös bängeri. Ei kannata sotkea Netflixin tuottamaan näyteltyyn versioon, joka ei kuulemma ole katsomisen arvoinen.
Ouran High School Host Club
Klassikko-shoujo, jota aiheensa vuoksi on nykyään ruvettu tarkastelemaan kriittisemmällä silmällä. Nimen ei kuitenkaan pidä antaa hämätä, sillä kyseessä on todella hurmaava romanttinen komedia (anime jää tosin enemmän käänteishaaremitasolle). Sarjassa köyhä, stipendillä rikkaiden kouluun päässyt Haruhi rikkoo vahingossa host clubin vaasin, ja joutuu maksamaan velkansa työskentelemällä host clubissa. Taiteellisesti kivan näköinen, pastellinen väripaletti sopii sarjaan täydellisesti. Anime jää harmillisesti kesken mangaan verrattuna, mutta toimii kuitenkin itsenäisenä teoksena.
Kimi ni Todoke
Katsoin Kimi ni todoken vasta tässä vuoden sisään - ja kreivin aikaan, sillä Netflix on luvannut tehdä jatkoa pitkästä tauosta huolimatta! Sarjassa päähenkilötyttö on sosiaalisesti kömpelö ja muiden oppilaiden mielestä pelottava. Sarja kertookin hänen kasvustaan, ihastumisestaan ja kipuilustaan sen kanssa, voiko hänestä muka kukaan oikeasti tykätä. Päähenkilöpari ja heidän superhidas etenemisensä saa katsojan välillä raivon partaalle, mutta onneksi sarjassa on myös ihania sivuhahmoja, jotka takovat järkeä heidän päähänsä. Jostain syystä omaan korvaan rasahtaa Daisuke Namikawan ääni päähenkilöpoikana, ja se voi olla osasyy siihen, että en niin paljon pääparista tykkää. Odotan silti innolla kolmatta kautta, jos pääpari pääsisi vaikka viimein oikeasti seurustelemaan kahden kauden soutamisen ja huopaamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti