24.5.2024

Ivrea-saaga: osa 2

Edellinen osa Ivrea-saagasta päättyi sanoihin "Toki toukokuuhun on vielä aikaa, että katsotaan tuleeko niitä mangoja edes ulos". Toukokuu tuli ja kohta menikin, eikä niitä mangoja tullut. Ei sillä, että kukaan olisi niin olettanutkaan. 

17.4. eräs Discord-käyttäjä sattui Ivrean sivuilta huomaamaan, että etusivun aikatauluihin on vaihtunut toukokuun sijalle heinäkuu. Mitään ilmoitusta sarjojen myöhästymisestä ei tietenkään Ivrean someissa ollut, vaan julkaisuaikataulu ninjattiin sivuille siinä toivossa, ettei kukaan huomaisi. Q&A-osiossa joku kehtasi kysyäkin asiasta, ja siihen saatiin ympäripyöreä vastaus. No, ehkä heinäkuussa nähdään sitten, onko kaikki "järkätty vimpan päälle". 


Ei Ivrealla sentään pelkästään peukaloita ole pyöritelty, vaan he ovat saaneet verkkokauppansa auki. Sitä sentään on someissa mainostettu. Sivustosta nyt ei juurikaan ole pahaa sanottavaa, paitsi ehkä tuo aakkosvalikko vähän sattuu silmiin. Maksutavatkin löytyi sentään Usein Kysyttyä-osiosta (vain Visa ja Mastercard). Toimitukset hoitaa itselleni tuntematon GLS, joten siihen en osaa ottaa kantaa. Tosin ei tämä nyt kauheasti herätä luottamusta:


Satuin tässä myös huomaamaan, kun huvikseni kävin taas refreshaamassa Suomalaisen kirjakaupan Chainsaw Man -sivua, että se oli kokonaan poistettu. Kyseinen sivuhan oli yhtenä merkittävänä lähteenä sille huhumyllylle, joka Ivrean käyttämistä kääntäjistä syntyi. Tarkkailin pitkään, että otettaisiinko Sibiu Translation Agency tiedoista pois. Niin ei käynyt, julkaisupäivä kyllä muutettiin jossain vaiheessa, mutta nyt näemmä kaikki Ivrean mangat ovat poistuneet Suomalaisen sivuilta. Ivreaa hakemalla löytyy vain Kekkaishi 1 ja Deadman Wonderland 11, ja ainakin Spy x Familysta ja Chainsaw Manista löytyy enää vain enkkujulkaisut. Onkohan Ivrea sitten viisastunut ja todennut, että kannattaa ottaa pois jos ei mitään varmaa tietoa ole.

Tämän enempää uutisia ei tällä kertaa ole eikä kannata vähään aikaan myöskään odottaa, sillä Ivrean taktiikka nyt on aina ollut radiohiljaisuus tai ympäripyöreät vastaukset. Palataan asiaan viimeistään heinäkuussa, kun nähdään mitä sieltä tulee vai tuleeko mitään.

1 kommentti:

  1. Matkahuolto taitaa nykyisin toimittaa GLS-lähetyksiä.

    VastaaPoista