11.9.2024

Parhaat animet Netflixissä osa 4: Netflix Original

Kun Netflixin rahoittamia animeita alkoi tulla, ehdin jo hetken aikaa huolestua, että he panostaisivat lähinnä amerikkalaiseen makuun räätälöityyn animeen, 3D:hen ja kaikkeen sellaiseen. Ensimmäisten joukossa kun oli sarjoja kuten Polygon Picturesin Knights of Sidonia ja Ajin sekä Sanrion kanssa tehty Aggretsuko, ja Enter the Anime-dokumentissa animeksi laskettiin myös jenkkiläinen Castlevania-animaatiosarja. Omat ennakkoluulot tulivatkin varmaan aika pitkälti tuon Enter the Anime-dokkarin pohjalta, jossa se jenkkiläisten näkemys animesta korostui. Onneksi huoleni oli turha, ja nyt Netflixin animetarjonta näyttää ilahduttavan monipuoliselta. Toki muita ongelmia Netflixin rahoituksesta voi tulla, monien sarjojen tekijät ovat esimerkiksi valitelleet sitä, ettei Netflix ole kertonut katsojalukuja edes sarjan tekijöille, jolloin jatkokausien kannattavuutta on hankalampi arvioida. Ilahduttavinta Netflixin rahoittamissa sarjoissa on shoujon ja hieman erilaisten sarjojen määrä, ja sellaisista koostuu minunkin listani. 

Carole & Tuesday

Carole & Tuesdaysta olenkin jo kirjoittanut blogiini aiemmin. Näin vuosia jälkikäteen täytyy sanoa, että sarja jäi elämään varsinkin musiikkiensa takia. Hahmot ei ehkä niinkään jääneet mieleen, mutta olen edelleen kuunnellut joitain sarjan kappaleita. Cowboy Bebopin ohjaajan scifi-musiikkianime oli ainutlaatuinen, vaikkei täysin timanttinen kokemus. 

Aggretsuko

Myös Aggretsukosta olen kirjoittanut aiemmin, mutta maininnan arvoinen se on silti. Eläinhahmoineen ja hevimetallia karaokessa laulavine päähenkilöineen se on vähän erilaista animea, mutta kuvaa hyvin nuoren aikuisen maailmantuskaa ja työ- ja ihmissuhde-elämän alkumetreillä hapuilua. 

 Pluto

Pluto on siitä erikoinen sarja, että jaksot eivät olekaan perinteisen 24 minuutin pituisia, vaan 50-70-minuuttisia. Se on myös Naoki Urasawan mangaan perustuva, ja odotukset olivat korkealla. Valitettavasti sarja ei onnistunut niitä odotuksia lunastamaan, vaikkei täysin surkea ollutkaan. Jos Netflix-tili löytyy, niin animeversioon tutustuminen on ehkä helpommin saavutettava kuin manga. Itse en ollut Astro Boyhin koskaan tutustunut ja välillä tuntui, että sarjasta olisi saanut huimasti enemmän, jos olisin. Eniten tosin petyin siihen, ettei jaksojen pituutta oltu osattu hyödyntää ollenkaan. Ensimmäisessä jaksossa oli tavallaan kaksi tarinaa, jotka olisivat toimineet niin paljon paremmin kahtena erillisenä jaksona. Muutenkin jaksot tuntuivat välillä vetämättömiltä, ja jätin jopa välillä jaksot kesken. Myöskään sarjan jatkaminen ei houkutellut kun tiesi, että jaksot eivät hujahda hetkessä ohi kuten parhaissa animesarjoissa tuntuu tekevän. Plutoa kannattaa kuitenkin kokeilla, jos kaipaa vakavamielisempää mysteerianimea, eikä lievä hitaus haittaa. Sarjan maailma on mielenkiintoinen ja moniuloitteisen tuntuinen, siinä anime onnistuu hyvin. 

Romantic Killer

Toissavuoden huumori-shojo jätti toivomaan jatkoa, jota ei harmillisesti ole mangan lyhyyden perusteella tulossa. Sarja oli alussa aivan hulvaton ja hahmoihin kiintyi heti. Loppupuolella sarja vakavoitui, ja otti käsiteltäväkseen sen verran ison aiheen, ettei se oikein huumorisarjaan sopinut. Sen jälkeen loppu tulikin vähän turhan nopeasti. Siitäkin huolimatta rakastin sarjaa ja sitä, että näin laadukasta shoujoa on saatu lähiaikoina paljon!

My Happy Marriage

My Happy Marriage on toinen laadukas shoujosarja. Katsoessa sitä tuli verrattua paljon viimevuotiseen Apothecary Diariesiin, ja valitettavasti ihan sen tasolle sarja ei yllä. Animaation laatu ja hahmojen kauneus pääsee hyvin lähelle, mutta päähenkilö ja pääparin suhde olivat ainakin minulle pettymys. Päähenkilö on aivan täysin märkä rätti, ja vaikka hänen hahmonsa kehittyykin sarjan aikana, niin kyllä se silti vain ärsyttää. Myöskään pääparin välillä ei tunnu tapahtuvan mitään merkittävää tai olevan mitään erityistä kemiaa (kuten nyt vaikka Apothecary Diariesissa), mutta silti he vannovat ikuista rakkautta. No, onneksi nimestä huolimatta sarjassa ei keskitytä vain romanssiin, vaan sarja heittää mukaan yliluonnollisia voimia, jotka ovatkin sarjan suola. Vaikka hyvää shoujoa on tässä lähiaikoina saatukin, niin fantasia-shoujoa ei juuri koskaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti