16.7.2024

JoJo's Bizarre Adventure 2: Battle Tendency

JoJo's Bizarre Adventuren toisessa osassa pelottavat, tuhansia vuosia nukkuneet superihmiset eli pilarimiehet heräävät eloon. Pilarimiehet kytkeytyvät JoJon ensimmäiseen osaan siten, että he ovat aikanaan valmistaneet Dion ensimmäisessä osassa löytämän kivimaskin. Siispä Jonathanin lapsenlapsen Josephin tulee opetella sama hamon-taito ja peitottava pilarimiehet, sillä kukaan muu maailmassa ei siihen pystyisi - paitsi ehkä Jonathanin opettajan Will A. Zeppelin lapsenlapsi Caesar A. Zeppeli. 

Battle Tendency on Rocky-elokuva, jonka päähenkilönä on Indiana Jones. Battle Tendencyssä käytetään paljon 70-90-luvun seikkailuelokuvien trooppeja, mutta Japani-twistillä. Battle Tendencyssä on monta aika älytöntä juonenkäännettä (kyborginatsit, Josephin äiti, tulivuorenpurkaus), mutta ilman niitä tämä ei tietystikään olisi bisarri seikkailu. Kerrankin natsit ovat hyvisten puolella! Mikä on tavallaan ymmärrettävää, olihan Japani samalla puolella toisessa maailmansodassa. 

9.7.2024

Ivrea-saaga, osa 3: Lykkäyksen lykkäys

Eipä tarvinnut odotella ihan heinäkuun loppuun asti seuraavaa osaa Ivrea-saagasta, sillä eilen jysähti uutispommi. Uutispommi, joka tuskin yllätti yhtään ketään, eli sarjojen julkaisu lykkääntyy taas. Tällä kertaa saatiin sentään hieman tarkempaa tietoa julkaisuajankohdasta, eli lupaus olisi elokuun puoliväli, mutta saa nähdä, pitääkö sekään paikkaansa. 

Aikataulujen lisäksi kaksi muutakin asiaa pistävät silmään: ensinnäkin, listalta ovat poistuneet kaikki jatkuvien sarjojen uusimmat osat, kuten One Piece 103 ja One Punch Man 21. Ivrean Usein kysyttyä-sivulla kyllä lukee vielä, että heidän strategiansa on jatkaa Sangatsu Mangan aiemmin julkaisemia sarjoja siitä numerosta, mihin ne jäivät. Etusivun julkaisuaikataulusta ne ovat kuitenkin hävinneet. Screenshottasin kohdan vielä varmuuden vuoksi siltä varalta, että sekin kohta poistuu sivulta vähin äänin. On nimittäin mahdollista, että Japanissa on saatu vihiä Ivrean suunnitelmasta, eikä siitä ole tykätty. 

4.7.2024

Parhaat animet Netflixissä osa 3: Elokuvat

Netflixin elokuvatarjonnan runsaus koostuu pääasiassa Ghiblin elokuvista, jotka ovat käytännössä kaikki siellä. Itse en ole mikään suuri Ghibli-fani (Liikkuva linna on lempparini, ja sekin lähinnä alkuperäisteoksen takia), joten listaan nyt parhaat ei-Ghibli-anime-elokuvat Netflixissä. Ghiblin lisäksi on paljon animesarjoihin liittyviä leffoja (kuten Violet Evergarden tai My Hero Academia), mutta jätän ne myös listalta pois. Drifting Homea en ole vielä ehtinyt katsoa, sekin saattaisi päätyä listalle. Mutta mennään listauksen pariin, ensin kissoja ja sitten kuplia.