keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Arcana Famiglia 3


Hieman kyseenalaista käyttää kirkkoa leikkimiseen ja kummitustarinoiden kertomiseen..
Arcana Famiglian kolmas jakso oli toista vahvempi, vaikka aika samalla linjalla jatkettiin. Ehkä se johtui siitä, että mukana oli nyt näitä vanhempia miehiä (Debito), jotka ovat mielestäni Novaa ja Libertàa mielenkiintoisempia. Varsinkin heidän lapsuus-flashbackinsä oli suloinen. Arcana Famiglian visuaalisen puolen vahvuus on nätit hahmodesignit, ja lapsetkin olivat syötävän söpöjä.


Jakson juoni oli yhtä tyhjänpäivänen kuin toisenkin. Se alkoi jollain aavejahdilla, joka loppui ennen kuin ehti edes alkaakaan. Yhtäkkiä hypättiin jonkinlaiseen lastenjuhlaan. Kolmasosa jaksosta oli lasten viihdyttämistä. Mihinkään ei oikein edetty – vanhemmista miehistä saatiin tietää vähän lisää, Libertàlla oli jotain hämäriä muistoja voimiinsa liittyen, ja Nova ei osallistunut lastenjuhlaan, vaikka olikin huolissaan lapsista. Lopun kummallinen Elmo oli mysteerinen hahmo, ja mahdollisesti liittyy jotenkin Jollyyn.


Visuaalisestikin kolmas jakso vaikutti vähän toista paremmalta, tai sitten en vain kiinnittänyt niin paljon huomiota derppailuihin. Välillä jopa huomasin ihan kivan näköisiä rajauksia. Liikettä ei toki taaskaan ollut kuin nimeksi, ainut enempiliikkeinen kohtaus taisi olla jalkapallopeli. 


Vähän mietityttää, mihin tämä sarja oikein kuluttaa jaksonsa. Viime jakson lopussa Liberta, Nova ja Felicita puhuivat siitä, että heidän pitäisi alkaa harjoitella mitälie-turnajaisia varten. Helposti saisi 12 jaksoa kulutettua ensin harjoitteluun, sitten itse tappeluihin, mutta näemmä sarja haluaa ennemmin käyttää aikansa kissoihin ja lapsiin. Jos tämä meno jatkuu… Oikeita tapahtumia tulee luultavasti olemaan vasta viimeisessä jaksossa. Vielä on pari hahmoa, jotka kaipaavat esittelyä. Toivottavasti niiden jälkeen päästään juonessakin eteenpäin.

Vielä on vähän hämärää, mille aikakaudelle AF on sijoittuvinaan. Paljon on nähty viittauksia jonnekin viime vuosisadan alun tienoille.
Tämän ja edellisen jakson lopussa oli jonkinlainen rangaistusosio, jossa ilmeisesti samaan ”osastoon” kuuluvat päättävät, ketä jäsenistä rangaistaan tekosistaan. Kovinkaan perusteltuja syitä rangaistuksille ei ole, ainakin itse olisin rankaissut tämän jakson lopussa Pacea jalkapalloilustaan. Nämä jonkinlaisessa kellarissa tapahtuvat tuokiot ovat oikeastaan ihan hauskoja loppukevennyksiä, joissa hahmot pääsevät vähän pois muotistaan: toisen jakson lopussa Nova joutui laulaa ja tässä jaksossa Debito muuttui liian kiltiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti