2.7.2012

Arcana Famiglia 1

No niin, Arcana Famiglian ensimmäinen jakso onkin jo saatu uunista ulos ja katsotuksi. Se, täyttikö se negatiiviset tai positiiviset odotukset, on vielä vähän auki. Toisaalta se ei ollut mitenkään sysihuono, muttei kovin hyväkään. 

Ensimmäinen fiilis, jonkun viisi sekuntia jakson alkamisen jälkeen oli ”ei hitto tää on paskaa lol”. Nauroin kyllä itsekin ajatukselle. Se tuli oikeastaan vain siitä, että animaation taso oli juurikin sitä samaa keskinkertaista luokkaa, jota olen nähnyt aiemminkin halvoissa shoujosarjoissa (ja nimenomaan vielä käänteishaaremeissa). Visuaalinen puoli muutenkin oli hyvin samanlaista. Onneksi nyt mitään ihan kamalia derppauksia ei ollut, muttei myöskään harvinaisen hyvin animoituja kohtia. Sarjan luonne vain on sellainen, että siinä on paljon taistelu- ja toimintakohtauksia, joissa on paljon liikettä. Jotta ne eivät näyttäisi ihan järkyttäviltä, on pakko jossain vaiheessa jostain säästää. Ensimmäinen jakso oli visuaalisesti kuitenkin ihan mukiinmenevä, vaikka yleinen taso oli aika tönkköä.


Hahmokaarti vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Päähenkilöön ihastuin heti. Osasinkin kyllä odottaa, että päähenkilö ei tällä kertaa olekaan välttämättä se pikku prinsessa, jota kaikki pojat ovat pelastamassa. Okei, tavallaanhan kaikki pojat ovat päähenkilön Felicitàn henkivartijoita, mutta mikään nössö päähenkilö ei silti ole. Heti ensimmäisessä jaksossa hän kieltäytyi pukeutumasta mekkoon, veti paria poikaa turpaan ja tappeli vielä isänsä, mafiapomon kanssa. Toisaalta Felicitàssa on myös tyttömäinen puoli, ainakin pahaa punastelua oli havaittavissa. Vielä jäi vähän auki hänen todellinen luonteensa, mutta voin jo tässä vaiheessa julistaa hänen olevan peruskäänteishaaremipäähenkilöä parempi hahmo.


Muut hahmot, joista suurin osa on totta kai miehiä, vaikuttavat valitettavasti aika geneerisiltä haaremihahmoilta. Pari luonnetyyppiä tuli tunnistettua saman tien. Pääpoika Libertà on rämäpäinen ja iloinen (narri). Nova on kylmä, kova ja hiljainen (kuolema). Debitosta tykkäsin ehkä ihanan puhetapansa vuoksi. Pacea vihasin heti samalla hetkellä, kun hän tuli ruutuun, koska hänestä tuli hyvin vahvasti mieleen UtaPrin Natsuki, pirteä ja lapsellinen lähes aikuinen mies. Pace ei onneksi kuitenkaan ole sellainen koko ajan, vaan oli välillä vakavakin. Luca oli ihan söpö tuskaillessaan Felicitàn suhteen, mutta luonteesta ei saanut oikein selvää. Ehkäpä hän on vähän sellainen isovelityyppi. Dante tuskin kuuluu haaremiin kun on niin vanha (ja kalju). Jolly oli perinteinen playboy-tyyppi.
Mitä hahmokemioihin tulee, ainakin Libertàlla ja Novalla näyttää olevan aika kiihkeä vihollissuhde meneillään. Juuri sellaista, mistä aina revitään poikarakkautta irti. Luulisin, että muidenkin väliset suhteet voivat osoittautua mielenkiintoisiksi. 

Hahmojen luonteita kuvaavat myös heidän Arcana-voimansa. En itse osannut aiemmin yhdistää sanaa Arcana tarot-kortteihin, koska en niistä mitään tiedä. Tämän myötä pitää varmaankin ottaa asiasta selvää, tarot-symboliikkaa kun on käytetty niin monissa muissakin viihdeteoksissa (hyvä esimerkki on C, jonka tarot-symboliikasta Johanna Kunttu piti viime DesuTalksissa luennon). Vielä en siis osaa sanoa, mitä kenenkin Arcana-voima kuvastaa, mutta yritän ottaa asiasta selvää vielä ennen sarjan loppua (ellei sitä sitten sarjassa itsessään selitetä). Toki esimerkiksi Libertàn narri ja Novan kuolema kuulostavat aika selviltä jutuilta. 

Selittämisestä puheen ollen, eniten jaksossa ärsytti se. Olen kuullut sata kertaa sanonnan ”show, don’t tell”, kun kirjoittamisesta puhutaan, ja vaikken sitä välttämättä muuten osaisi itse toteuttaa, niin ainakaan en aliarvioisi katsojaa selittämällä heti alussa kaikkia tarinan erikoisuuksia. Tässäkin ensin hypättiin joidenkin vasta kaupunkiin tulleiden miesten kelkkaan, joille vanhempi nainen selitti, keitä päähenkilöt oikein ovat. Lisäksi vielä yksi haaremipojista selitti Arcana-voimajärjestelmää niille, joilla Arcana-voimat ovat. Jokuhan siinä totesikin, että ”ei sinun tätä tarvitse meille selittää”. Niinpä. Asiat pitäisi pystyä näyttämään ymmärrettävästi ilman lisäselityksiä.

Odottaisin innolla, mitä tuleman pitää, jos lopussa ei olisi näytetty previewiä seuraavasta jaksosta. Luvassa on ilmeisesti erittäin geneeristä käänteishaaremifilleri-/esittelyjaksoa teemalla ”etsimme kodittoman kissan omistajaa”. Ette ole tosissanne. Luulin jo, että viimein saadaan se erilainen, juonella varustettu käänteishaaremi, mutta ei sitten.

Ilmeeni kun seuraava jakso.
Opening vaikutti muuten ihan hyvältä kokonaisuutena, mutta endingiin olin aika pettynyt. Elättelen vähän toiveita, että tässäkin oli syynä vain ajan puute – endingiä ei saatu valmiiksi vielä ensimmäiseen jaksoon. Pelkään kyllä, että niin ei ole, vaan se tulee olemaan koko sarjan ajan samoja still-kuvia ja jaksosta kierrätettyä animaatiota. Endingin alussa ja lopussa olleet kohdat olivat kyllä nättejä, toivottavasti saadaan koko ending sellaisella menolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti