20.12.2013

Luukku 20: AKB0048

AKB0048 on yksi lähiaikojen lemppareistani ja oikeastaan vähän mystinen tapaus. Se kun ei loppujen lopuksi ollut mikään huippuluokan anime varsinkaan käsikirjoitukseltaan, mutta silti se vain onnistui koskettamaan.




Koska AKB0048 on musiikkianime, on myös sen openingissa hyvä biisi (No Name - Kibou ni tsuite) ja erittäin hyvä rytmitys musiikin kanssa. Videossa on kiinnitetty huomiota jopa biisin sanoihin. Openingista käy hyvin ilmi, millainen sarja on kyseessä. Järjettömän suuri hahmokaartikin ehditään jotenkuten esittelemään openingin aikana, tosin senpaille ei jää kovin paljon ruutuaikaa yksilöesittelyihin. Yllätyin kyllä siitä, miten paljon heitä näytetään tanssikohtauksissa ja että heidän nimensä näytetään openingissa (vaikka eipä noita ehdi lukea). Päähenkilöiden nimiä sen sijaan ei ole openingiin ahdettu, kaipa sitä on ajateltu että heidän nimensä ehtii oppia sarjankin aikana.

Visuaalisesti video on oikein nätti ja aika nopeasti etenevä. Openingissakin näytetään cgi-tanssikohtauksia, eipähän tule sarjaa katsoville niin suurena järkytyksenä että sellaisiakin on. Parhaiten mieleen on jäänyt tuo itkukohtaus, jossa jokainen päähenkilö kyynelehtii. Sinänsä vähän kummallista nähdä sellaista näin pirteässä openingissa, mutta kyllähän sarja kertoo myös (tai nimenomaan) tyttöjen ongelmista ja vastoinkäymisistä. Sarjan miljöö tulee hauskasti ilmi siitä, että taustalla käytetään jatkuvasti tähtiä ja avaruutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti