13.12.2012

Luukku 13: Saksa

Vaikka häpeänkin suunnattomasti Hetalia-fanitusaikaani enkä edes mielelläni myönnä sellaista olleen, on Saksa edelleen ehkä peräti ykkönen kaikista animehahmoista. Ihastuin hahmoon jo pelkästään yhden kuvan perusteella ja arvaukseni hänen luonteestaan osui oikeaan. Muodostin mielipiteeni hänen hahmostaan jo ennen kuin olin kunnolla edes lukenut mangaa (animea ei silloin oltu vielä tehty) mutta se oli täysin oikea. Näin on käynyt kyllä muulloinkin, olen saattanut katsoa jotain hahmoa viisi sekuntia ja ajatella, että tuosta tulen pitämään. Nimenomaan niin, että olemuksesta on nähnyt myös hahmon luonteen, eikä vain tykännyt ulkonäöstä.


Saksa on sen miestyypin, josta puhuin jo Zoron yhteydessä, arkkityyppi. Suhteellisen lihaksikas ruumiinrakenne, kylmä olemus ja sosiaalinen rajoittuneisuus. Käskevä luonne. Kasvonpiirteiltään Saksa on ehkä lempparini näistä miehistä: siniset silmät ja vaaleat, lyhyet hiukset. Ja sotilasunivormu…! En tosin yleisesti pidä Hidekazu Himaruyan tavasta piirtää, ja kerrankin fanart voi näyttää paremmalta kuin itse alkuperäinen. Animeversio tosin näyttää vielä mangaa paljon rumemmalta.

En ehkä kestä.

Saksaa tuli tosiaan fanitettua ehkä vähän liiankin intohimoisesti silloin joskus. Suuret anteeksipyynnöt kaikille niille ihmisille, jotka joutuivat sitä kestämään. Toisaalta nykyinen järkevä itseni häpeää kaikkea sitä sekoilua, mutta toisaalta muistelen niitä aikoja siksi lämmöllä, että minulla oli oikeasti hauskaa. Se oli hauskaa, vaikka varmasti joidenkin ihmisten silmissä ärsyttävää tai noloa. Toisaalta olen kyllä kiitollinen siitä, että a) en ollut yhtä innokas kuin muut Hetalia-fanit ja b) se loppui hyvän sään aikana. 

Jos haluaisin, että minut yhdistettäisiin johonkin tiettyyn animehahmoon waifu/husbandomielessä, toivoisin sen olevan juuri Saksa. Vaikka en enää sillä samalla tavalla fanitakaan sitä, ei se tarkoita, ettenkö rakastaisi hahmoa edelleen. Nytkin kuvia googlaillessa täytyy myöntää, että teki taas mieli hihkua ihastuksesta kuten silloin ennen. Ja innostuinpa tallentamaan pitkästä aikaa kovalevylleni lisää Saksan kuvia. Edelliset olikin sieltä vuodelta 2009.

2 kommenttia:

  1. Saksa niin moe! Niin ihanan määrätietoisen tiukka ja asiallinen, mutta silti hirveän söpis ja aika pompoteltavissa. Itse tosin tykkään Himaruyan luonnosmaisesta ja miellyttävän pehmeästä ja anatomisesti aika realistisesta piirrostyylistä myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Se luonnosmaisuus on ihan jees, mutta jotenkin en tykkää varsinkaan kasvojen tyylistä.

      Poista