4.12.2012

Luukku 4: Haruhi Fujioka

Ouran High School Host Club oli toinen shoujosarja, johon tutustuin. Vaikka kyseessä onkin käänteishaaremi, on sen pojista vaikea valita suosikkia. Se johtuu ennemminkin siitä, että he kaikki ovat niin ihania kuin siitä, ettei kukaan miellyttäisi. Ouran on muutenkin sarja, jonka kaikista hahmoista pidän. Myös sivuhahmot Kasanoda ja Nekozawa iskevät, mutta ovat harmillisesti vain sivuhahmoja.

Haruhi Fujioka on yksi niistä hyvin harvoista päähenkilöistä, jotka ovat lempihahmojani missään sarjassa. Minulla on jonkinlainen päähenkilö-ongelma, etten pysty pitämään kenestäkään, ainakaan eniten. Johtuneeko sitten siitäkin, että päähenkilöt ovat yleensä yritetty tehdä samaistuttaviksi eli mahdollisimman yksiulotteisiksi? Varsinkin käänteishaaremeissa on se ongelma, että päähenkilötytöt ovat avuttomia, aina miehisen turvan tarpeessa ja muutenkin ihan täysiä palikoita.

Haruhilla sen sijaan on asennetta. Hänessä on vähän sellaista köyhää maalaisjunttia, noin niin kuin hyvällä tavalla. Hän ei turhista nirsoile vaan tyytyy siihen, mitä hänelle annetaan. Hän ei myöskään vähästä hätkähdä, vaikka löytyy häneltäkin se oma pelkonsa. Hän suhtautuu kylmän viileästi kaikkiin hölmöihin ympärillään oleviin ihmisiin (Tamaki, kaksoset, isä).  Toisaalta hän ei ole kovin kokenut rakkaudessa ja häkeltyy huomatessaan, että hänkin voi tuntea jotain.

Ulkonäöllisesti tykkään eniten ensimmäisessä jaksossa esiintyneestä nörtti-Haruhista, joka tuo vähän peräti mieleen oman ulkonäköni tai olemukseni – ainakin oman käsitykseni siitä, millainen se on. En tiedä, voinko sanoa samaistuvani Haruhiin, sillä hän on paljon kovempi mimmi kuin mitä itse olen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti